Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch odebral subscribery známému R6 streamerovi VarsityGaming

4. 5. 2020 | 08:00 Rainbow Six: Siege Všechny hry
Twitch rozhodl, že streamerovi vystupujícímu pod přezdívkou VarsityGaming neproplatí jeho podíl ze získání subscriberů a označil je za falešné. Celkově ho tak Twitch připravil o zhruba 20 000 USD.
varsity gaming
varsity gaming

Sám streamer VarsityGaming říká, že to není poprvé. Měsíční výdělek mu zkrátili už v září a v prosinci 2019, nyní i za březen 2020. Twitch se prý snažil několikrát kontaktovat, ale nedostává se mu pořádné odpovědi. Pro streamera jako VarsityGaming je to velká ztráta. Udržoval si totiž bilanci 1500 – 2000 subscriberů za měsíc. Streamování je pro něj práce a Twitch peníze jsou pro něho běžnou výplatou a zdrojem obživy. 

O celou kauzu se zajímal i server theScore eSports, který veškeré info zveřejnil ve videu.

VarsityGaming tuší, proč a jak došlo k omylu. Z jeho youtube kanálu, který má cca 920 tisíc subscriberů, si najednou na Twitchi koupilo podezřele hodně lidí subscription a to ve velmi krátkém časovém úseku. Na svém streamu se totiž rozhodl uspořádat giveaway o populární skin. 

twitch komunikace

Měl by se Twitch omluvit a rekalkulovat měsíce, během nichž byl VarsityGaming obrán o svůj výdělek? Dle mého názoru by Twitch měl znovu nahlédnout na celou situaci a detailně prozkoumat videa a účty jeho subscriberů.