Přejít k hlavnímu obsahu

TwitchCon po loňském zrušení opět míří do Evropy, zúčastní se i Agraelus

25. 9. 2021 | 14:05 Twitch.tv Zajímavost
Twitch byl poprvé spuštěn roku 2011 a od té doby zaznamenal obrovský nárůst. Zapsal se do historie jako nejúspěšnější platforma na streamování obsahu a je nechvalně proslulý svým přístupem k banům streamerů. Přesto ale má po světě miliony fanoušků, což nasvědčují i některé statistiky. Na oslavu desetiletého výročí byl oznámen další ročník TwitchConu, který proběhne příští rok.
TwitchCon // Amsterdam
TwitchCon // Amsterdam
Zdroj: koláž

Populární streamerská platforma Twitch letos slaví 10 let od svého založení. Bohužel, kvůli epidemiologickým podmínkám se na pořádnou oslavu v podobě TwitchConu nedostane. Pořadatelé nám to ale vynahradí příští rok, kdy proběhnou rovnou dva TwitchCony, tak jako to mělo být už vloni. První proběhne v Evropě, akce v Amsterdamu je naplánovaná na červenec, americká scéna si na své přijde v San Diegu o čtyři měsíce později.

Twitch za poslední rok vlivem pandemie zaznamenal pořádný nárůst. Počet partnerských účtů přesáhl metu 50 tisíc, jen za poslední rok jich přibylo 8 550. Takzvaný affiliate má dokonce už neskutečných 1,2 milionů lidí. Twitch totiž zaznamenal největší nárůst diváků v celé historii, což se samozřejmě týká i naší scény. Například při současném Subtemberu zase padají nové rekordy, česká jednička Agraelus už dosáhla na 12 tisíc odběratelů.

Každoroční oslavou popularity této platformy je akce zvaná TwitchCon, která se v loňském roce měla podruhé objevit i v Evropě. Jak ale všichni dobře víme, pandemie konání podobných akcí zastavila a návrat je opravdu pomalý. Twitch se však nezdráhal oznámit termíny konání na příští rok, kromě tradičního San Diega tentokrát snad už skutečně ten Amsterdam vyjde. České osobnosti u toho budou také, jako oznámil sám Agraelus.

TwitchCon
TwitchCon
Foto: Twitch
Štítky: TwitchCon, Agraelus
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.