Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta na další T1 turnaj končí. SINNERS ve finále BLAST Premier kvalifikace nestačili na Fiend

12. 9. 2021 | 20:45 Counter-Strike 2 Reportáž
SINNERS zvládli svoji skupinu bravurně a na TWR Eastern European Masters prošli do play-off s ledovým klidem. Někdo by jejich průchod mohl nazvat speedrunem, v neděli to ale bude jiné. Nejlepší týmy nastoupí do play-off, aby pro sebe urvaly ten jen jeden jediný postupový slot. Nic to však nemění na faktu, že český zástupce je favoritem číslo jedna!
SINNERS vs. Fiend
SINNERS vs. Fiend
Zdroj: The War Room / PLAYzone

Skupina A turnaje TWR Eastern European Masters začala výhrou SINNERS proti NOM esports z Izraele. Na úspěch z Mirage navázali hříšníci také na mapě Overpass, kterou si ve druhém BO1 zápase zvolili proti týmu Nexus Gaming. Ti ale pocítili sílu českého celku opravdu naplno, 16:2 byla skutečná demolice. Nakonec to ale byli právě rumunští hráči Nexus, kteří po výhře nad NOM esports postoupili do play-off z druhého místa.

Na úspěch SINNERS bohužel nedokázali ve skupině B navázat Entropiq Prague, kteří se turnaje zúčastnili jako vítěz 1. Tipsport COOL ligy, jakožto oficiálního kvalifikačního turnaje pro CZ/SK region. Proti favoritům z Fiend sice s kinzem, jakožto hostem, bojovali urputně, za stavu 9:9 ale další kolo nevyhráli a věděli, že znova už zakopnout nemohou. BLUEJAYS byli ale znovu na mapě Mirage neporazitelní a EIQ tak v turnaji smutně končí.

Nyní už ale pojďme na play-off, které vám v neděli odpoledne až do večera zaručí parádní zábavu. Začínáme ve 13:00 a celý program odstartují SINNERS proti BLUEJAYS, které už dobře známe ze včerejška. Makedonská sestava do vyřazovacích bojů prošla přes turecký celek Eternal Fire, určitě tak nejde o někoho, koho by bylo radno podceňovat. SINNERS budou v jasné roli favorita, navíc šance na překvapení bude nižší díky přechodu na BO3 série. Druhou semifinálovou dvojici pak dle naplněných předpokladů spolu s Nexus Gaming utvoří bulharská sestava Fiend, u které se očekává, že by měla hříšníky doplnit ve finále. Bude tomu tak ve skutečnosti?

Celým nedělním programem vás provede také živý přenos na našem hlavním Twitch kanále. Stejně jako v pátek i v sobotu, se za mikrofon usadí Joshua a huhy. Dorazte tak ve 13:00 fandit českému zástupci, který má před sebou další šanci nakouknout na Tier 1 scénu. Případné finále by mělo startovat po 19. hodině. Vzhůru do akce!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.