Přejít k hlavnímu obsahu

Uskuteční se Major přeci jen ve Švédsku? Organizátoři potřebují od tamní vlády zmírnit dvě opatření

29. 7. 2021 | 16:41 Counter-Strike 2
Po dvou letech plných čekání na Major se konečně můžeme alespoň trochu pousmát. Po všemožných jednáních, jestli se PGL Major bude moci uskutečnit ve Stockholmu za přítomnosti diváků, známe další podrobnosti. Co se musí stát, abychom se podle původních předpokladů dočkali vytouženého svátku CS:GO?
PGL Major 2021
PGL Major 2021
Zdroj: PGL

Organizátoři Majoru z rumunského PGL neustále usilují o pořádání svého velkolepého turnaje, a to podle původních plánů ve Stockholmu a s diváky za zády. Koronavirová situace ve Švédsku však není moc dobrá a situaci to velmi komplikuje. Šance tu však stále je, důležité teď budou dva datumy.

Švédská vláda navrhla změnu dočasného zákazu vstupu, která by umožnila všem hráčům a lidem podporujících akci vstup do země. Tato novela má vzejít v platnost přesně 23. srpna, což tedy bude pro celý event další termín s přízviskem buď, a nebo. Další důležité datum by pak bylo 15. září, kdy organizátoři předpokládají zrušení všech vnitřních omezení akcí ve Švédsku. To samozřejmě znamená, že by vyprodaná aréna zažila několik tisíc nadšených fanoušků! Pokud by však fanoušci na akci nemohli, rumunští organizátoři by Major ve Švédsku nepořádali.

Pozitivní ale je, že organizátoři nechtějí zklamat místní fanoušky a celou akci se snaží za každých okolností uspořádat ve zmíněném Stockholmu. Chtějí o to bojovat až do konce, kdyby to ale přeci jen nevyšlo, Major by se ve stejném termínu na konci října a začátku listopadu přesunul do jiné země, např. Dánska, Rumunska či Německa. Co se týče vstupenek, ty se začnou prodávat 16. září bez ohledu na to, kde se událost bude konat.

Štítky: CS:GO Major
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.