Přejít k hlavnímu obsahu

V charitativním turnaji pořádánem 100 Thieves nebude CoD: Warzone, Activision žádost odmítla

18. 6. 2020 | 10:00 Warzone
Organizace 100 Thieves se chystá uspořádat charitativní turnaj. Původně se měl odehrávat v Call of Duty: Warzone, ale vedení společnosti Activision tuto možnost odmítlo. Není známo proč tak učinili, 100 Thieves nyní hledají náhradní řešení.
CODWZ
CODWZ
Zdroj: CODWZ

Esportová organizace 100 Thieves plánuje uspořádat čtyřtýdenní turnaj za účelem finanční podpory rasového vyrovnání. Turnaj se měl odehrát právě ve hře Call of Duty: Warzone. Společnost Activision, která za úspěšnou videoherní sérií stojí, ale použití hry pro tyto účely nepovolila. 100 Thieves tuto nešťastnou skutečnost oznámili na svém Twitteru. Mají také v plánu přispět 100 000 $ ze své kapsy.

Kromě 100 Thieves mezi sponzory turnaje Gamers for Equality najdeme také JBL a CashApp. Turnaj měl původně začínat 18. června a v týdenních cyklech se měsíc opakovat. 

Odmítnutí Activision je záhadou samo o sobě, ale pokud vezmeme v potaz, že společnost povolila KEEMSTAR, člověku s kontroverzní minulostí, ve které se vyskytovaly rasistické urážky, hostovat Warzone Wednesday turnaje, je jejich rozhodnutí opravdový oříšek. Většinou s pořádáním turnajů ve Warzone nemají problém, propagovali turnaje několika organizátorů, například NICKMERCS.

100 Thieves se turnaje drží a momentálně se snaží vymyslet jiné řešení, aby mohl turnaj proběhnout. Rozhodně se ale bude muset, minimálně o pár dní, odložit.

Podle esportového novináře jménem Rod "Slasher" Breslau "Activision řekli 100 Thieves, že mohou uspořádat charitativní turnaj v CoD bez sponzora, to ovšem organizace odmítla."

Souhlasíte s rozhodnutím Activision?

Ano
0% (0 hlasů)
Ne
100% (1 hlas)
Celkem hlasů: 1
Štítky: 100 Thieves