Přejít k hlavnímu obsahu

V hlavní části ESL Masters se představí dva české týmy a PiXeL1K!

11. 7. 2021 | 16:09 PUBG: Battlegrounds
Od čtvrtka do soboty probíhala kvalifikační část ESL PUBG Masters: Summer, ze které se patnáct týmů připojilo k devíti pozvaným týmům do hlavní části. Mezi těmito týmy nechybí ani domácí zástupci. 
ESL PUBG MASTERS
ESL PUBG MASTERS
Zdroj: Twitter

Samotné kvalifikace se účastnila širší domácí špička, nechyběl ani streamer a legenda Martin 'spajKK' Beneš. Tomu bohužel postup v druhém kole utekl pouze o jednu příčku. Nicméně bylo fajn tohoto velice zkušeného hráče opět vidět v akci. V třetím závěrečném kole kvalifikace se představila početná skupina domácích zástupců. Jednalo se o týmy Entropiq, Enterprise, fulltime a Yikees, doplněná o české hráče v zahraničních týmech Marba z Epic Dudes a Klimsona z mForce. Bohužel v této části kvalifikace se již projevil formát Most Chicken, kdy reálnou šanci na postup měly týmy, které si připsaly v osmi hrách alespoň jedno vítězství. To dokázaly pouze dva celky - Entropiq a fulltime. Tým fulltime dokonce dokázal vyhrát rovnou dvě hry, kvalifikoval se do Upper Bracketu, což znamená že je uvidíme v akci o den dříve než Entropiqy a budou mít dva pokusy o to se dostat do finále!

Samotná hlavní část soutěže je rozdělená na dvě skupiny. První skupina - Upper Bracket - je tvořena devíti pozvanými týmy doplněnými o sedmičku nejlepších týmů z kvalifikace. V této skupině nechybí PiXeL1kův pozvaný tým Digital Athletics, ale i překvapení v podobě týmu fulltime, který se sem probojoval z kvalifikace! Z vyjádření kapitána týmu dannyho- je patrné, že samotní hráči takový úspěch nečekali: 

Turnaj jsme hráli v sestavě já, nibs, hanyy a NoOne, přičemž pořád si neuvědomujeme, co se stalo, jednalo se o naprostou jízdu. První dva dny nám formát WWCD nevyhovoval, ale dokázali jsme postoupit na killy, v posledním kole nás zóna podržela a vyhráli jsme dvě hry, takže se příští týden budeme snažit urvat finále. Chemie v týmu je perfektní, máme neskutečnou radost, o to víc, když byl tým složený jen for fun, abychom si zahráli.

Spolu s těmito týmy v této skupině uvidíme celou evropskou špičku, ať se již jedná o nedávné šampiony PCS 4 turnaje Virtus.pro, obhájce titulu z jara Heroic nebo například FaZe Clan, Team Liquid či NAVI. Týmy se utkají 16. července od 18:00, z 6 zápasů postoupí nejlepších osm týmů ve formátu MC do samotného Grand finále, zbylé týmy se pak přesunou do druhé skupiny - Lower Bracket.

Týmy, které jsou nasazeny v Upper Bracketu:

BBL EsportsCursedDigital AthleticsDiNG
ENCEFaZe ClanfulltimeHeroic
MutinyNAVIORGLESSQuestion mark
RedlineSKADETeam LiquidVirtus.pro

Ve druhé skupině najdeme týmy, které se umístily v kvalifikaci na 8. - 16. místě. V těch se vyskytuje i domácí Entropiq, který vstoupí do soutěže o jeden den později. Ve dvou hracích dnech 17. - 18. července se vždy od 18:00 týmy představí v 12 hrách, ze nichž vzejde zbylých 8 finalistů. 

Týmy, které jsou nasazeny v Lower Bracketu:

EntropiqPLANBSKA EsportsSuperMassive Blaze
TempusToxic PlayersVanirWe Live Again

Již teď máme potvrzené, že kromě oficiálního vysílaní bude k dispozici i český přenos v podobě streamera IamDivineho. Nezbývá než všem třem týmům s domácím zastoupením držet palce a doufat, že stejně jako v jarní části, budeme mít ve finále zastoupení!

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!