Přejít k hlavnímu obsahu

Pohádka je bez šťastného konce. ENTERPRISE vedli nad Gambit 1:0, ale nakonec padli a na V4 končí

19. 11. 2021 | 12:35 Counter-Strike 2 Live coverage
Den D je tady! Play-off třetího ročníku V4 Future Sports Festivalu startuje a česko-slovenský zástupce bude u toho. ENTERPRISE prošli předkolem bez prohry a ve skupině hlavní části porazili Major účastníky Movistar Riders. Formu tedy mají dobrou, ale nyní je čeká nejžhavější soupeř z celého startovního pole – Gambit Esports.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: V4 Future Sports Festival

Před startem V4 Future Sports Festivalu se největší naděje vkládaly do SINNERS, těm se ale turnaj tolik nevydařil. Nakonec je zcela zastínili hráči ENTERPRISE, kteří parádně prošli úvodním předkolem a i v hlavní fázi se prezentují naprosto parádně. Až se dá říci, že mezinárodní konkurenci zaskočili. Podařilo se jim totiž porazit Movistar Riders, kteří právě SINNERS před nějakým časem sebrali šanci účasti na PGL Majoru. Následně ještě k tomu svedli vyrovnaný boj s Entropiq, největším favoritem jejich skupiny. „Myslím si, že Entropiq nejspíše tento turnaj vyhrají, protože teď hrají opravdu hezké CS:GO,“ vyjádřil se dokonce forsyy pro HLTV.org.

Postup do semifinále sice nevyšel, ale určitě ještě není všem dnům konec. Vzhledem ke kvalitám Entropiq se náš poslední zástupce v turnaji nezalekne nikoho. Čeká na něj však čtvrtfinále, ve kterém přijde možná ještě větší zkouška ohněm. Gambit Esports zatím v Budapešti nehrají v největší pohodě, stále však platí, že to je největší favorit na celkové vítězství, který může být v play-off nezastavitelný. Sám forsyy navíc v rozhovoru přiznal, že Gambit je jeho oblíbený tým a že se neskutečně těší, až se mu postaví tváří v tváří. Přesně tohle jsou ty krásné příběhy, které umí napsat turnaje, jež spojí lokální scény se světovou špičkou. V tomhle je V4 Festival nádherný.

V4 Future Sports Festival
V4 Future Sports Festival: play-off
     Německo BIG-      
            
    Sobota 13:00   Evropa Vítěz SF1-   
  Slovensko ENTERPRISE1         
 Pátek 13:00   Rusko Gambit-      
  Rusko Gambit2         
       Neděle 15:00   Evropa Šampion 
            
     Rusko Entropiq-      
            
    Sobota 16:30   Evropa Vítěz SF2-   
  Španělsko Movistar Riders-         
 Pátek 16:30   Evropa Vítěz ČF2-      
  Bulharsko Fiend-         
MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.