Přejít k hlavnímu obsahu

V4 Future Sports Festival startuje už v neděli! S kým se utkají SINNERS, ENTERPRISE a eSuba?

13. 11. 2021 | 12:30 Counter-Strike 2 Preview
Gambit, Entropiq, BIG a Movistar Riders. Tak přesně tohle mají být ta největší lákadla pro nejlepší zástupce států Visegrádské čtyřky. Celé kvarteto pozvaných týmů se ale zapojí až v hlavní části V4 Future Sports Festivalu, kam se zbytek musí teprve probojovat. Úvodní předkolo startuje v neděli 14. listopadu a z osmi týmů se dále dostanou pouze čtyři.
Zápasy 1. kola
Zápasy 1. kola
Zdroj: V4 Future Sports Festival

Na třetím ročníku velkolepé esportové akce sice nebudou přítomni diváci, i přesto však půjde pro české a slovenské fanoušky CS:GO o vysoce sledovaný turnaj. Mezi dvanácti účastníky máme totiž vůbec nejvíce zástupců, o úspěch budou usilovat SINNERS, eSuba a ENTERPRISE. Zatímco ENTERPRISE ovládli českou kvalifikační cestu (1. Tipsport COOL liga) a eSuba tu slovenskou (Orange Mistrovství Slovenska), tak hříšníci dokázali postoupit skrze mezinárodní konkurenci. V úvodní části samotného festivalu ale každý začíná od nuly.

Předkolo proběhne od 14. do 16. listopadu, tedy od neděle do úterý. Samotná účast znamená výhru 3750 eur, postup dále přinese týmům minimálně dvojnásobek. Co se týče formátu, tak se budou hrát klasické GSL skupiny, kde úvodní zápasy jsou BO1 a všechno ostatní se již hraje na BO3 série. Zajímat nás bude především skupina A, kde máme hned dva zástupce – eSubu a SINNERS. O nic méně není důležité ani béčko, kde jsou ENTERPRISE.

V4 Future Sports Festival

Největším favoritem skupiny A jsou právě SINNERS, jejichž největším konkurentem budou polští AGO. U obou týmů se očekává, že zvládnou úvodní duel a utkají se o první postupový slot, což bude první ukázka skutečné formy v offline prostředí. Narušit jejich cestu se budou snažit ONYX a eSuba. Proti ONYX se utkali oba čeští zástupci, SINNERS je hladce porazili, eSuba jim naopak podlehla. Pokud chce modrá krev pomýšlet na postup, bude se muset v prezentovat úplně jinou hrou. V případě možného souboje s AGO to bude chtít pozvednout hru možná i o dva levely. Favorité jsou zde jasně daní, ačkoliv věříme, že eSuba se představí v dobrém světle.

Také skupina B ukrývá velkého favorita, kterým je bulharská smečka Fiend. Sestava pod vedením bubbla se dostala už do 2. desítky světového žebříčku a bude patřit mezi kandidáty na boj o medaile i v hlavní části turnaje, pokud nešokuje a nezakopne již v předkole. Druhým nejvýše nasazeným týmem HLTV žebříčku jsou naši ENTERPRISE, kteří jsou už na krásném 54. místě. Hned kousek za nimi se však nachází druhý polský zástupce Wisla Krakow, se kterým by EP mohli svést hodně pěknou bitvu o postup. Pozor je však potřeba si dát i na čtvrtého do party. Budapest Five sice míchali sestavou, budou však doma a své fanoušky nebudou chtít zklamat.

Rozpis předkola V4 Future Sports Festivalu:

  • Neděle 11:00 –  Česká republika SINNERS vs.  Srbsko ONYX (více v Zápasovníku)
  • Neděle 12:15 –  Polsko AGO vs.  Česká republika eSuba (více v Zápasovníku)
  • Neděle 13:30 –  Bulharsko Fiend vs.  Maďarsko Budapest Five (více v Zápasovníku)
  • Neděle 14:45 –  Slovensko ENTERPRISE vs.  Polsko Wisla Krakow (více v Zápasovníku)
  • Neděle 16:00 – poražení ze skupiny A
  • Neděle 19:30 – poražení ze skupiny B
  • Pondělí 13:00 – vítězové ze skupiny A
  • Pondělí 16:30 – vítězové ze skupiny B
  • Úterý 13:00 – decider ve skupině A
  • Úterý 16:30 – decider ve skupině B
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.