Přejít k hlavnímu obsahu

V4 International Cup startuje ve středu, SINNERS a eSuba jdou do akce v neděli

15. 9. 2021 | 08:00 Counter-Strike 2 Preview
Finální kvalifikační fáze před V4 Future Sports Festivalem startuje tento týden. V4 International Cup uzavře složení velkolepé budapešťské akce čtyřmi místenkami pro kvarteto z osmi účastníků. Mezi nimi nechybí SINNERS ani eSuba, tak doufejme, že se jim podaří doplnit šampiona 1. Tipsport COOL ligy a mistra Slovenska.
V4 International Cup
V4 International Cup
Zdroj: oficiální grafika

Dva sloty mají české a slovenské týmy v boji o 8 milionů korun jisté, naše výprava se však může zdvojnásobit. Lokální CZ/SK kvalifikaci o účast na V4 International Cupu, finální části kvalifikace, vyhrála eSuba, na kterou pak v mezinárodní konkurenci celoevropské kvalifikace navázali SINNERS. Mít na V4 Future Sports Festivalu čtyři účastníky ze dvanácti by byla velká paráda, navíc, když se zde bude šance utkat s Tier 1 konkurencí.

Nyní se ale pojďme soustředit na International Cup, který startuje tuhle středu. Těšit se můžete na dva zápasy, ovšem ještě bez českého zastoupení. ONYX vs. Infinite Gaming a Wisła Kraków vs. Budapest Five ale budou zajímavými zápasy proto, že s vítězi či poraženými se naši zástupci mohou utkat posléze. Pro postup do Budapešti je potřeba vyhrát dvakrát, takže sledovat je potřeba všechny konkurenty. Tohle kvarteto sestává ze spodních pater nejlepší světové stovky, hratelní soupeři to tak mohou být nejen pro SINNERS, ale i pro eSubu.

Jako první do turnaje vstoupí hříšníci v neděli od 16:00, kdy vyzvou 4glory Esports, možná největšího outsidera turnaje. V případě výhry by pak v boji o postup museli skolit vítěze duelu ONYX vs. Infinite Gaming. SINNERS ale jistě budou chtít celou kvalifikaci vyhrát, první místo by přineslo hezký bonus 13 tisíc euro. Největším konkurent by jim měl být bulharský tým Fiend, takže se dost možná dočkáme odplaty z finále kvalifikace na BLAST Premier Fall Showdown. Fiend jsou právě úvodním soupeřem eSuby, kterou na úvod čeká těžká zkouška.

Harmonogram 1. kola Double Elimination pavouka:

Celé tažení obou českých zástupců v boji o postup na pohádkový turnaj vám samozřejmě přineseme s českým komentářem. Úvodní zápasy SINNERS i eSuby vám přineseme v neděli na Twitch kanále PLAYzoneUP, ohledně dalších kol bude záležet na tom, jak se komu bude dařit, protože podle toho bude nastaven i harmonogram.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.