Přejít k hlavnímu obsahu

VALORANT Champions Tour pokračuje, Inside Games měli šanci vyzvat G2 Esports

17. 2. 2021 | 21:08 VALORANT
VALORANT Champions Tour odstartovala na začátku února prvním turnajem Challengers. Jeho vítězové si zajistili místenku v boji o velkolepé Masters, druhou polovinu účastníků však utvoří postupující z druhého turnaje Challengers, který probíhá právě v těchto dnech.
VALORANT Challengers
VALORANT Challengers

Kvalifikace na první VALORANT Masters, tedy něco jako CS:GO Major, je v plném proudu. Světoznámé organizace startují podporu FPS titulu od Riot Games, na scéně se ale najde i místo pro menší týmy, které mají v otevřených turnajích šanci uspět. Tuto možnost si samozřejmě nenechávají ujít ani české a slovenské celky.

V úvodní kvalifikaci se do druhého dne a tím pádem i mezi nejlepších 32 týmů dokázaly probojovat dva české a jedna slovenská sestava, které ve dvou mezinárodních pěticích doplnili ještě další jednotlivci. Nejdále se dostal Adam 'Jesse' Čtvrtníček s anglickým týmem unsigned, který zůstal jen jediný zápas před branami.

Druhá šance vypukla v úterý 16. února, kdy se stovky evropských týmů pustily do gigantického pavouka. Ani tentokrát zde nechybělo početné zastoupení česko-slovenské scény, do druhého se jich však tentokrát dostalo méně. Ve středu večer budou o místo na Challengers 2 bojovat týmy Inside Games a CZECH REPRE. První jmenovaný se do TOP 32 dostal už minule, ale tentokrát hraje s obměněnou sestavou. Pokud by postoupili ještě přes jedno kolo, tak se mají šanci potkat dokonce proti slavným G2 Esports! Druhý jmenovaný celek si můžete pamatovat spíše jako ENTERPRISE esports, odkud Adamelo a spol. nedávno odešli a zatím si nenašli nové angažmá. Posledním zástupce ve druhém dni je Jesse, který se opět s týmem unsigned dostal takto daleko.

Sestavy s českými a slovenskými zástupci:

  •  Česká republika Inside Games: SH0UTy, humliK, MaFiN, Trouble, Lazony
  •  Česká republika CZECH REPRE: Adamelo, BRUCLON, MAGNUM, MONSTEERR, Eryceu
  •  Velká Británie unsigned: m1sfit, neph, Honeybee, kpiz, Jesse

Rozpis pavouka závěru otevřené kvalifikace:

  • 18:00 –  Česká republika Inside Games vs.  Izrael Team Finest – 2:0
  • 21:00 –  Česká republika Inside Games vs.  Evropa G2 Esports – 0:2
  • 18:00 –  Česká republika CZECH REPRE vs.  Švédsko Guild Esports – 0:2
  • 18:00 –  Velká Británie unsigned vs.  Polsko Chakalaka – 1:2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.