Přejít k hlavnímu obsahu

VALORANT Pogano i úporné souboje v LoL a TFT! Jak vypadalo Twitch Rivals v podání našich borců?

25. 6. 2021 | 19:02 Twitch.tv
Česká výprava má za sebou poslední Twitch Rivals a my se s malým odstupem můžeme konečně podívat na výkony našich borců. Přestože se nám v některých titulech smůla vyloženě lepila na paty, bylo se vždy na co dívat. Nejvíce však překvapil náš podceňovaný VALORANT tým, který dokázal urvat prvenství a poslat tak Xnapyho tým k celkové šesté pozici!
VALORANT finále
VALORANT finále
Zdroj: koláž

Twitch Rivals rovnou ve třech titulech od Riot Games je už úspěšně za námi, a i když se Xnapyho tým celkově neumístil na prvních příčkách, rozhodně jsme si neudělali ostudu, ba právě naopak. Česká výprava nakonec přes všechna úskalí ukořistila úctyhodné šesté místo a odnesla si tak odměnu 10 500 dolarů. Na turnaji na nás v žádné z her nečekali slabí soupeři a dalo by se říct, že naše sestavy byly většinou "papírově" daleko slabší. 

Ani tato skutečnost však naše borce nijak neomezila a dali to soupeřům pořádně sežrat. Naše League of Legends sekce si sice dle tvrzení padla hned do oka, avšak po prvním smolném dni (1:5) se objevily i lehce rozohněné diskuze a naše vyhlídky nevypadaly vůbec dobře. V týmu byli samí kvalitní hráči, ovšem ne vždy se všichni shodli na správné a hlavně totožné strategii, čímž vznikaly zbytečné zmatky.

I když týmová spolupráce a hlavně komunikace chvílemi vázla, kluci si vše vyříkali a do druhého dne nastoupili jako vyměnění (3:1), tudíž ještě ve třetím posledním dni měli malou šanci na postup do TOP 4. I přes sympatický výkon jsme se však setkali se silnými soupeři a kluci nakonec skončili na 6. místě. TFT se neslo v obdobném smolném duchu, i přes všechny snahy a skvělé momenty nám štěstí úplně nepřálo, a jelikož špatné RNG nepřekoná ani ostřílený Thrae, nakonec jsme vzali alespoň 7. místo. 

VALORANT byl však naprosto jiná pohádka, a jak borci sami vtipkovali, mohli jsme zažít takové esportové "Pogano". Do turnaje jsme sice nastupovali v úplné české sestavě kvalitních hráčů, streamerů a profíků z domácí scény, avšak nikdo nás za favority nepovažoval. To se změnilo hned po prvním dni, když náš VALORANT celek turnajem proklouzl bez jediné prohry, což byl k úžasu všech naprosto fantasticky schopen zopakovat i druhý den.

Poslední den našemu týmu v semifinále uteklo jedno jediné kolo, což znovu napravilo napínavé, ale i přesto úplně bezchybné finále. Český VALORANT tým dominoval svou týmovou hrou a spoluprací, díky které mohli právě zazářit i individuální hráči a zajistit tak publiku mnoho skvělých clutchů, wallbangů, ale i nějaký ten ace či knife! Důležité však je, že si tento zpočátku podceňovaný tým nakonec odnesl první místo, čímž pomohl celému Xnapyho celku zakončit na finální šesté příčce!

Štítky: Twitch Rivals, Xnapy