Přejít k hlavnímu obsahu

VALORANT slaví rok od vydání rozšířením na mobilní telefony

3. 6. 2021 | 11:49 VALORANT
Přední světový vývojář her Riot Games slaví jeden rok od vydání populární FPS hry VALORANT, která se stala světovým fenoménem. V současnosti si hru užívá průměrně 14 milionů hráčů po celém světě a svoji výraznou stopu v ní zanechali i čeští hráči. Riot Games díky úspěchu plánuje další rozšíření této hry a připravuje její mobilní verzi.
VALORANT Mobile
VALORANT Mobile
Zdroj: Riot Games

Po rekordním debutu v uzavřené beta verzi a úspěšném spuštění se VALORANT rychle zařadil mezi nejvýznamnější FPS hry světa. Riot Games proto chystá další rozšíření. S novým titulem VALORANT Mobile chce oslovit i hráče na mobilních telefonech. 

„Jedním z našich hlavních cílů v prvním roce bylo získat důvěru a respekt globální FPS komunity a dokázat jí, že VALORANT bude vždy podporovat základy skutečně hodnotné soutěžní taktické střílečky,“ říká Anna Donlon, výkonná producentka hry VALORANT ze společnosti Riot Games: „Jsme rádi, že naše rostoucí hráčská komunita vnímá a oceňuje, jak přistupujeme ke hře VALORANT. Neskrýváme nadšení z toho, že brzy budeme moci nabídnout soutěžení ve hře VALORANT ještě více hráčům.“

Year One
Year One
Zdroj: Riot Games

Hráči na prvním místě

Na počest prvních narozenin hry VALORANT uspořádá Riot měsíční oslavu pro hráče a fanoušky a obdaruje členy komunity odměnami a iniciativami ve hře. Po celý měsíc červen obdrží komunita VALORANT pamětní digitální lup, včetně karty s vyměnitelným hráčem a event pass událost zdarma.

Vysoká kvalita hry je pro vývojáře z Riot Games velmi důležitá, a proto společnost také investovala do obrovského technického back-endu, který podporuje její plynulost. Všichni hráči jsou připojení ke 128tickovým serverů, zabudovaný netcode pak zajišťuje absolutní přesnost zásahů. Architektura serverů je postavena tak, aby zajišťovala ochranu před podváděním a detekci cheaterů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.