Přejít k hlavnímu obsahu

Valve trvale zabanovalo čínskou organizaci Newbee a proviněné hráče včetně mistra světa

8. 1. 2021 | 17:00 Dota 2
Newbee byli usvědčeni z ovlivňování her v květnu 2020, Valve se rozhodlo udělit jim permanentní zákaz na Dota 2 turnaje.
Newbee
Newbee

Skandál, který otřásl čínskou profesionální scénou Dota 2, je nyní u konce. Valve se nakonec rozhodlo potrestat čínskou organizaci Newbee za ovlivňování her v květnu 2020. Toto přísné rozhodnutí jim trvalo téměř 1 rok. Valve společně s Perfect World e-sports svoje rozhodnutí oznámilo přes oficiální účet Dota 2. Toto rozhodnutí je především jako odstrašující příklad pro všechny, kdo bude chtít jakkoliv v kompetetivních hrách podvádět. Pro více než polovinu čínské scény je tato informace velice podstatná a zcela jistě zasáhne do následujícího vývoje čínské profesionální Dota 2 scény. Zbytek scény s verdiktem Valve počítal, takže to pro ně nebylo až tak velké překvapení.

Od svého založení v roce 2014 vyhrálo Newbee nespočet soutěží s prize poolem přes 13 miliónů dolarů. Nejdůležitější soutěž, ve které se Newbee umístili na vysoké příčce, je The International. První v roce 2014, kde se jim dokonce podařilo celou soutěž vyhrát a poté v roce 2017, kdy se umístili na krásném druhém místě.

Hráči, kteří byli trvale zabanováni:

  • Xu „Moogy“ Han
  • Yin „AQ Rui“
  • Wen „Wizard“ Lipeng
  • Yan „Waixi“ Chao
  • Zeng „Faith“ Hongda

Wykrhm Reddy, zástupce Valve, se k celé této situaci vyjádřil na Twitteru, kde oznámil mezinárodnímu publiku zprávu o zákazu Newbee.
 

Reddy
Zdroj: www.ginx.tv
Štítky: newbee