Přejít k hlavnímu obsahu

Velký turnaj streamerů je tu! Hvězdy CZ/SK Twitche se dnes utkají o 240 tisíc korun

12. 12. 2021 | 09:00 Twitch.tv Turnaj
Taková podívaná už tu dlouho nebyla! Že se nějaký ten český hráč objeví v turnajích typu Twitch Rivals, jsme si sice zvykli, ale aby podobná akce vznikla čistě pro domácí publikum? Tak o to se postaral Microsoft, respektive Xbox, který o víkendu uspořádá turnaj pro osm hvězdných dvojic o tučnou sumu peněz. V jaké hře se to bude bojovat? Půjde o nový Halo Infinite.
Halo Infinite Invitational
Halo Infinite Invitational
Zdroj: koláž PLAYzone

Série Halo nikdy nebyla v domácích luzích a hájích tak populární, ve světě ale dlouhé roky patřila k oblíbeným esportovým titulům. Vždyť ze světa Halo vzešla také velká streamerská hvězda Tyler 'Ninja' Blevins, který reprezentoval organizace jako Cloud9, Team Liquid nebo Luminosity Gaming a několikrát si zahrál i na mistrovství světa. S vydáním nového free-to-play pokračování Halo Infinite dokonce uvažoval se k esportu vrátit.

O něm se ale bavit úplně nebudeme, to je jen taková zmínka pro navození atmosféry. Multiplayer hry vyšel 15. listopadu a zítra spatří světlo světa očekávaný singleplayer. Nás ale bude zajímat multiplayer, který i v roce 2021 dokáže připomínat oldschoolové bitvy, jak se sluší a patří. Ty si navíc brzy budeme moci vychutnat v netradiční podívané, Xbox totiž pro domácí publikum uspořádá velkolepý turnaj s největšími jmény domácího Twitche.

Jako první začal o streamerském turnaji v Halo Infinite mluvit Mazarini, který se zúčastní se svým dlouholetým parťákem Goesem. Totéž se dá říct o spajKKovi, jenž bude ve dvojici s oKKem patřit mezi favority. Těšit se ale můžete i na ty skutečně největší domácí hvězdy. Do akce se zapojí Agraelus, CzechCloud, Herdyn nebo FlyGun, slovenskou scénu bude reprezentovat dvojice Duklocka a Restta s Žolíkem. Kompletní seznam najdete níže.

Je skoro samozřejmostí, že se fanoušci mohou těšit na dlouho nevídanou show. Aby však nešlo jen o zábavu, tak kromě pozvání velkých jmen pořadatelé vloží do turnaje také neskutečnou sumu, o kterou se bude hrát. Prize pool turnaje, jenž se odehraje 12. prosince, sahá do výše 240 tisíc korun! Vítěz si odnese rovných 100 000 Kč.

Která dvojice bude podle vás mezi streamery kralovat?

Mazarini + Goes
21% (204 hlasy)
spajKK + oKKo
27% (256 hlasy)
Agraelus + TheCobra
18% (171 hlasy)
CzechCloud + RedgieBeardo
2% (24 hlasy)
Herdyn + Artix
10% (97 hlasy)
FlyGun + Spaceman
2% (22 hlasy)
Duklock + Astatoro
5% (47 hlasy)
Restt + Žolík
15% (140 hlasy)
Celkem hlasů: 961
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.