Přejít k hlavnímu obsahu

Vikingekrig Academy opanovala OMEN Summer Series na úkor Brute či Gunrunners

17. 7. 2020 | 13:55 League of Legends
Díky vytvoření druhé ligy se obnovila Vikingekrig Academy a nová pětice hráčů ukazuje možná ještě větší potenciál, než bývalá sestava, která se dokázala probojovat do jarní části Hitpoint Masters. Mladá soupiska vedená koučem Dalijesem ukázala v posledních dnech velkou sílu a odnesla si 10 tisíc korun za vítězství v OMEN Summer Series.
OMEN CUP
OMEN CUP

OMEN Summer Series byla krátká letní série s prize poolem 20 tisíc korun. Za přispění komentáře Idyioma se do soutěže zapojily i prvoligové týmy Gunrunners.AOC a Team Brute. Vikingekrig Academy se do play-off probojovali díky vítězství v druhé otevřené kvalifikaci. V té první jí stopku vystavil Team Brute hned v prvním kole, ale v play-off jim to mladí vikingové vrátili i s úroky, když je v semifinále zvládli porazit 2:1.

„Vítězství nad Team Brute pro mě znamená hodně, protože je to tým z první ligy. Zároveň ale myslím, že kdybychom neprohráli první hru na jeden špatný fight, nemuselo se jít ani do tří her. Proti GLORE jsme už hráli párkrát před finále, takže jsme věděli, jak na ně hrát a šlo to poměrně hladce” sdělil pro náš web s nadšením toplaner Drago.

Jak kvalitní týmy hrají ve druhé lize Hitpoint Masters dokazuje i fakt, že druhým finalistou se stal právě celek GLORE. Do finále si probil cestu přes Gunrunners, které překvapivě přehrál 2:1 na zápasy. Tomu se ale v druhé lize zatím i přes několik zvučných jmen na soupisce tolik nedaří a po čtyřech zápasech má na svém kontě jen jediné vítězství.

Vikingekrig Academy má v druhé lize nejvyšší ambice „Hrálo se mi dobře, protože si s kluky rozumíme a hodně rychle se sehráváme. Podle mě jsme hráli docela dobře, až na menší chyby, které se dají lehce fixnout. Myslím, že až se ještě víc sehrajeme a budeme víc trénovat, máme šanci na to být nejlepší tým v 2. Masters lize” cítí Drago. Vikingové se prezentují silnou hrou na linkách a poměrně slušnou macro game. V pozdějších fázích hry se jim ale občas nepovede jeden či dva teamfighty, kvůli nimž celou hru ztratí. Právě to se totiž stalo v první ligové prohře proti eSuba Academy a také ve zmiňované prohrané mapě v OMEN Summer Series proti Team Brute.

Závěrečné pořadí OMEN Summer Series:

  • 1. místo: Vikingekrig Academy (10 000 Kč)
  • 2. místo: GLORE (7 500 Kč)
  • 3. místo: Team Brute (2 500 Kč)
  • 4. místo: Gunrunners.AOC
  • 5. - 8. místo: Inae Cor, Brumbálova Armáda, ALL STARS, KOMENZ

Sestava Vikingekrig Academy:

 Česká republika Adam "Drago" Tlustý (Toplaner)
 Česká republika Alex "Sacrifice" Zach (Jungler)
 Slovensko Peter "Deepe" Gramata (Midlaner)
 Česká republika Jakub ''Koudys'' Koudela (AD Carry)
 Česká republika David "Sysak" Sýs (Support)

V druhé lize Hitpoint Masters se Vikingekrig Academy zatím daří držet na děleném druhém místě se skóre 3:1. Jedinou porážku jim zatím uštědřila další akademie v lize, která patří pod křídla eSuby. Výborné výkony zatím podává také Gaming Team Kravaře, jenž se s vikingy drží na druhém místě.

OMEN CUP hodnotím velice kladně, protože organizátoři byli fajn a hráči taky. Nikde nebyl delay, takže turnaj proběhl poměrně rychle. Líbilo se mi hlavně, že semifinále a finále bylo systémem BO3, takže jsme si mohli pořádně zahrát. Chtělo by to na naší scéně více takových turnajů, protože si myslím, že by to potom hrálo více kvalitních týmů a LoL scéna by zase byla o něco víc větší.