Přejít k hlavnímu obsahu

Vikingekrig a NecroRaisers se vrací zpět na bojiště

13. 4. 2021 | 15:53 PUBG: Battlegrounds
Když jsme v polovině března informovali o celé řadě nových akvizicí PUBG sestav od domácích organizací, tak jsme zmiňovali také některé, u nichž budoucnost byla nejistá. Dvě tradiční jména se však krátce na to vrátila do akce.
PUBG
PUBG
Zdroj: PUBG India

NecroRaisers byli jedním z příjemných překvapení loňského Vodafone MČR, nikdo z bramborové sestavy však v letošním roce v tradiční organizaci nepokračuje. Staronovým kapitánem se totiž stává Jan 'L0LAN' Houška, který vedl sestavu NecroRaisers už v samotných začátcích PUBG u nás. Jeho českými kolegy budou Daniel 'Shadee' Bárta a Pavel 'Soggy' Srniček. První jmenovaný působí na domácí scéně opravdu dlouho, ale na větší úspěch stále čeká. Naposledy dokonce zkusil působení v zahraničí, ale nyní se vrací domů. Soggy pro změnu ještě na MČR nebyl, takže pro něj může jít o velkou šanci se prosadit. Další dva členové týmu jsou pak ze zahraničí, NecroRaisers tak budou cílit i na mezinárodní turnaje. Není tedy divu, že mají právě pětičlennou soupisku.

NecroRaisers tým pro rok 2021:

 Česká republika Jan 'L0LAN' Houška
 Česká republika Pavel 'Soggy' Srniček
 Česká republika Daniel 'Shadee' Bárta
 Turecko Yusuf 'Yuski' Yağcı
 Velká Británie Aayan 'Goku-Ashi' Ahmad


Tak jako se NR mohou spolehnout na L0LANa, tak v čele Vikingekrig Esports už opravdu dlouho najdeme Ladislava 'aveiRik' Violu a Václava 'Venyfo' Komárka, navíc bez jediné přestávky. Po šestém místu z Vodafone MČR 2020 však zbytek sestavy prošel opětovnou obměnou, nahradit jména jako Seniks nebo Kojot je samo o sobě výzvou. Vikingům se však podařilo naverbovat solidní náhrady. Jiří 'Progyy' Lejsek a Jan 'Cress' Řeřicha už mají za sebou opravdu hodně, druhý jmenovaný navíc v roce 2019 už jednou za Vikingekrig hrál. Také tento tým v minulosti dlouhodobě využíval pětičlenných sestav a letošní není výjimkou. Posledním do party je David 'Dafit' Bydžovský, který je v celé pětici asi nejméně známým hráčům. Této šance se však jistě chopí za pačesy.

Nová sestava Vikingekrig:

 Česká republika Ladislav 'aveiRik' Viola
 Česká republika Václav 'Venyfo' Komárek
 Česká republika David 'Dafit' Bydžovský
 Česká republika Jan 'Cress' Řeřicha
 Česká republika Jiří 'Progyy' Lejsek

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.