Přejít k hlavnímu obsahu

Vikingekrig se loučí s duem pilířů a vítají dva hráče známé z jiných her

3. 8. 2020 | 20:12 VALORANT
Vikingekrig Esports byli jednou z prvních domácích organizací, které podpořili Valorant náborem vlastní sekce. Na nic totiž nečekali a do svých řad zlákali vítěze našeho prvního turnaje. Od té doby tým až na jednu změnu držel ve stejném složení a až nyní přicházejí dvě důležité změny.
Foxoe & file
Foxoe & file

Tým v čele s Matyášem 'ImproveGamer' Čížkem si v první fázi svého působení nebyl jistý volbou pátého hráče, kterým se ve finálním složení, již v době, kdy už hráli za Vikingekrig, stal známý streamer Vladimír 'czMarv' Marvan. Ten nejvíce proslul v CS:GO, ale kompetitivní cestu si až dosud nikdy nezvolil. Dnes se sice společně se Štěpánem 'Ambi' Beránkem s vikingy loučí, celá pětice však společně ušla hezkou cestu plnou výher několika domácích turnajů. Vikingekrig však cílí nejvýše, a proto nyní vítají dvě velice zdatné posily.

Filip 'file' Machulda i Daniel 'Foxoe' Drážanský shodně přicházejí z týmu Kamil Klein is back a svým způsobem tak dochází k fúzi dvou týmů, díky čemuž nová pětice nadále hraje nejvyšší skupinu Grunex Masters a v celkovém pořadí této dlouhodobé soutěže patří mezi špičku. Co se týče jednotlivých hráčů, tak file si mohou pamatovat příznivci CS:GO díky třem účastem na MČR nebo bronzu z RoG Finals 11. Foxoe pro změnu o MČR bojoval před šesti lety v League of Legends, poté však zkoušel vícero FPS her a Valorant mu také sedl.

Sestava Vikingekrig nyní vypadá takto:

 Česká republika Matyáš 'ImproveGamer' Čížek
 Slovensko Marek 'BoVii' Peško
 Česká republika Jakub 'brinq' Bravanský
 Česká republika Filip 'file' Machulda
 Česká republika Daniel 'Foxoe' Drážďanský

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.