Přejít k hlavnímu obsahu

Virtus.pro jsou znovu králi Evropy! PiXeL1K končí se svým hvězdným týmem až dvanáctý

28. 6. 2021 | 10:21 PUBG: Battlegrounds
Červnový měsíc patřil třítýdenní lize PCS 4, ve které týmy ve čtyřech různých regionech soupeřili o odměnu 250 000 amerických dolarů. V evropské části se v širší špičce představil i český střelec PiXeL1K se svým novým a hvězdami nabitým týmem Digital Athletics.
PCS 4
PCS 4
Zdroj: PUBG CORPORATION

Turnaj byl rozdělen do tří hracích týdnů, přičemž z každého vyšel týdenní šampión, který získal odměnu 20 000 dolarů. Poté se vždy hrálo od nuly a celkově jsme tedy měli tří týdenní vítěze. Celkovým králem se stal tým, jemuž se podařilo získat největší peněžní odměnu z celkového prize poolu. V prvním týdnu se nejvíce vedlo Virtus.pro, na něž ve druhém týdnu navázala sestava AfterAlt, která vyhrála hned třikrát, což se nikomu jinému v Evropě za jeden týden nepovedlo. Poslední týden patřil týmu Liquid, kterému se podařily vyhrát první dvě hry. Digital Athletics s českým hráčem Miloslavem "PiXeL1K" Feikem dokázali získat v prvním týdnu výhru a umístit se na 7. pozici, ve zbylém dějství se však hráčům tohoto týmu vyhrát již nepodařilo a s turnajem se loučí s 12. místem.

Vítězem v celkovém součtu získané finanční odměny se stává tým Virtus.pro, který si kromě 36 000 dolarů připíše dalších 20 tisíc za celkové vítězství. Sestava složená z ruských a ukrajinských hráčů (Perfect1ks, Lu, spyrro, BatulinS) obhájila titul z PCS 3 a stává se dvojnásobným vítězem tohoto turnaje. Na druhém místě se umístil Team Liquid, což jeho hvězdy dost možná neuspokojí, protože se jim podařilo skončit na 3. místě již potřetí za sebou! Stupně vítězů uzavírá tým Redline, jedno z mírných překvapení evropského regionu.

V turnaji byly k dispozici speciální umístění, ty se rozdávaly v několika kategoriích. Ocenění pro nejvíce pozoruhodný výkon získal opět Virtus.pro, nutno říci, že volba je zasloužená. Kromě zdaleka nejlepšího týmového výkonu v prvním týdnu byl tým konzistentní. Cenu za nejvíce zabití získal hráč xmpl z týmu Natus Vincere se 72 zářezy, druhý v pořadí spyrro měl pouhých 60 killů. All-Star tým se utvořil z britských a ruských hráčů, kromě zmíněného xmpl zde nechybí Lu z vítězného týmu Virtus.pro, TeaBone z týmu Heroic a Fexx z týmu FaZe Clan.

PCS 4 Výsledky
PCS 4 Výsledky
Zdroj: twire.gg

Kromě evropského regionu současně probíhal turnaj v regionech: America, Asia a APAC. V americkém regionu dominoval favorizovaný tým Susquehanna Soniqs, který dokázal vyhrát každý herní týden. V Asii, kde byla situace ze všech regionů nejvyrovnanější, vyhrál tým složený z čínských hráčů, tedy Petrichor Road. V posledním regionu APAC se svedl souboj mezi dvěma týmy. Více radosti panuje v táboře Buriram United Esports, kteří svůj region ovládli a jsou prvním týmem, který se kvalifikoval na světový šampionát v PUBG (APAC region byl jediný region, ze kterého vítěz PCS 4 přímo na tento turnaj postupuje).

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!