Přejít k hlavnímu obsahu

Vítězství IMPORTant Players a neúspěch favoritů. Jak vypadalo Samsung MČR ve WR?

28. 11. 2021 | 20:34 Wild Rift Reportáž
Úvodní ročník Samsung MČR ve Wild Riftu je za námi a své jméno na trofej zapisují jako ti vůbec první hráči týmu IMPORTant Players. Ve velmi povedeném finálovém zápase si zvládli poradit se silnými BloodyDevils. Ovšem kromě této famózní výhry jsme se dočkali dvou velkých překvapení, v podobě eSuby a Entropiqu, kteří nenaplnili očekávání a ani se nepodívali do finále.
Jak vypadal závěrečný den Samsung MČR ve Wild Riftu?
Jak vypadal závěrečný den Samsung MČR ve Wild Riftu?
Zdroj: PLAYzone

Během tohoto víkendu jsme se dočkali vyvrcholení historicky prvního ročníku Samsung MČR ve Wild Riftu. Osmička nejlepších domácích týmů se utkala o celkový prize pool v hodnotě 150 000 Kč, který této výše dosáhl i díky přispění samotných Riot Games. Největším favoritem na zisk trofeje byli před turnajem hráči týmu eSuba a Entropiq. Ti ovšem zaváhali již ve svých prvních zápasech a jejich výkony nám napověděly, že možná dopadne celé Samsung MČR ve Wild Riftu úplně jinak, než jsme očekávali.

Prize pool: 150 000 Kč

  • 1. místo - 70 000 Kč
  • 2. místo - 30 000 Kč
  • 3. místo - 20 000 Kč
  • 4. místo - 10 000 Kč
  • 5. - 8. místo - 5 000 Kč

Po základních skupinách, ze kterých postoupili IMPORTant Players, eSuba, BloodyDevils a Entropiq, jsme měli jednoznačně určené, kdo bude hlavním favoritem na zisk titulu. Měli se jimi stát hráči týmu BloodyDevils, protože vypadali, že s nimi nic nemůže otřást. To změnili ve finálovém zápase hráči týmu IMPORTant Players, kteří se očividně na své protivníky kvalitně připravili a nedali jim vůbec žádnou šanci. Zajímavostí na tomto týmu je to, že kromě několika domácích hráčů se zde nachází také dva cizinci, Zour a Ryuh. Ti během turnaje neměli na svých rolích vůbec žádnou konkurenci a jedná se o skvělý příslib do budoucnosti, protože pokud dokáže naše scéna taková jména zaujmout, tak nás ještě čekají velké věci.

Naopak pro tradiční domácí týmy eSubu a Entropiq se jednalo o velké zklamání, protože co si budeme nalhávat, byli považováni za dva největší favority na zisk prvního titulu v rámci Samsung MČR ve Wild Riftu. Prostoru na napravení bude v budoucnu ještě hodně a nám nezbývá nic víc než doufat, že naše Wild Rift scéna nadále poroste a brzy se zvládne vyrovnat ostatním esportovým titulům, které v Česku působí už delší dobu.

IMPORTant Players
IMPORTant Players
Foto: PLAYzone
IMPORTant Players
IMPORTant Players
Foto: PLAYzone
IMPORTant Players
IMPORTant Players
Foto: PLAYzone
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.