Přejít k hlavnímu obsahu

Představení účastníků MČR 2020 v PUBG: Který z největších konkurentů sesadí Entropiq?

12. 11. 2020 | 23:46 PUBG: Battlegrounds
Mistrovský kolotoč se rozjíždí, letos však bude trvat dlouhé tři víkendy a PUBG vše, jako třešnička, uzavře na konec. Dosud jsme si pro třetí ročník videoherní reality show "tref zónu a staň se mistrem České republiky" představili deset účastníků, takže je ten správný čas se podívat na zoubek dalším pěti soutěžícím. Poté už budou zbývat pouze Entropiq, pro které tohle jsou ti největší konkurenti.
Vodafone MČR 2020 v PUBG
Vodafone MČR 2020 v PUBG
6. NecroRaisers

   Česká republika Werzic
  Česká republika waaKy
  Česká republika filispin
  Česká republika Tomigun

Nasazenou šestkou Vodafone MČR 2020 bude tým, ve kterém si všichni odbydou v boji o český titul premiéru – tohle z celého startovního pole mohou říct pouze oni a E-RIVALS. Nedá se však říct, že by NecroRaisers byli nějakými nováčky na scéně. Dvojice filispin, waaKy spolu hraje od loňské sezóny a druhý jmenovaný je dokonce veteránem z dob Call of Duty 4. Tohle duo k sobě letos přibralo Werzice a Tomiguna a od té doby neměli jediný důvod k jakékoliv změně, která během roku opravdu nepřišla. První dvě společné série se sice sehrávali, ale poté začali pravidelně nabírat bodové obnosy a zařadili se mezi stálice domácí scény. Celkem vyhráli dva turnaje, dvakrát skončili na finále druzí. O týmové souhře tedy není pochyb, otázkou však je, jestli mají individuální kvality na útok na medaili. Pokud však máme vybrat jednoho hráče, tak nejvíce to v poslední době střílí waaKymu.

5. Gifted Gaming

   Česká republika Nibs
  Česká republika Maruna
  Česká republika Progyy
  Česká republika Marb0

Jako přesný protipól NecroRaisers tu máme celek, který se začal dávat dohromady až v průběhu léta. Gifted Gaming měli ve svých řadách stabilní sestavu okolo Libusky, ta se ale v červenci rozpadla a její místo zabralo trio hráčů týmu Unbelievable. Z nich až do MČR vydržel pouze Nibs, ke kterému se rozpadem Universe přidal také Maruna. Díky této fúzi tehdy Gifted Gaming vylétli na 5. místo celkového pořadí, které udrželi. Sestavu až během závěrečné série doplnil Progyy a posléze Marb0, takže i přes vysoké umístění jde o jeden z čerstvějších týmů na scéně. Kvůli tomu nemáme tak široký vzorek informací, nicméně hned po příchodu Progyyho jeden MČR turnaj dokonce vyhráli. Na následných kláních od Grunexu se sice pohybovali v horní polovině, ale špičku neatakovali. Závěr je tedy takový, že TOP 8 pro ně zní reálně, ale budou to mít těžké, aby uhájili pozici z MČR klasifikace.

Vodafone MČR 2020 v PUBG
4. ENTERPRISE esports

  Česká republika Jackuobo
 Česká republika TheCobra
 Česká republika rusye
 Česká republika jANYY

Blížíme se k pomyslnému stupni vítězů, bramboru si za celoroční kvalifikační cyklus vystříleli ENTERPRISE esports. Parta sázející hlavně na zkušenosti má ve svých řadách druhého a třetího nejstaršího hráče, Jackuoba s TheCobrou, díky čemuž je na letošním MČR průměrově nejstarší. Nemluvíme o tom ale jako o nevýhodě, ba naopak – hrát se na stage letos nebude, ale i přesto budou v důležitých momentech klidnější než kdokoliv jiný. Tým se složil začátkem roku pod názvem Polštář a do ENTERPRISE zamířil až v srpnu, tedy krátce poté, kdy jej posílil loni stříbrný TheCobra namísto Progyyho. Od té doby ani jednou nechyběli na bodovaných příčkách a konzistentnost jim tedy nechybí. V posledních dvou finále sérií navíc ustříleli třetí a druhé místo, což je nejlepší ukazatel z těžkých lobby. Ve finále nedávného Grunex turnaje sice skončili předposlední, ale ve startu následné série už zase byli na ohni. ENTERPRISE esports jsou jedinečným celkem a nepochybně aspirantem na medaili.

3. Inside Games

  Slovensko Romcekk
 Česká republika gargi
 Česká republika sT4mZ
 Polsko KnorkiS

Začíná jít do tuhého, jako předposlední z dnešního preview tu máme jediný celek se zahraničním hráčem. Loni to byla eSuba a letos jsou to Inside Games, kteří sázejí na zkušenosti z ciziny. KnorkiSe si můžete pamatovat především z působení v ELGIGANTEN, od července však hraje za NA tým ATC. Vedle toho se ale rozhodl přijmout výzvu české ligy, která je o to zajímavější, že v Inside Games zaujímá roli in-game leadera. Dost ale o něm, protože zbytek kádru také stojí za to. Původní duo letošní sestavy IG je sice Romcekk a sT4mZ, druhý jmenovaný si však dal dlouhou pauzu kvůli hraní VALORANTu (kde působil v Entropiq) a vrátil se až ke konci sezóny, když překvapivě nahradil FreeKilla. Údernou mladou puškou sestavy je pak gargi, který s Romcekkem hraje od jara. Tahle sestava má na papíře všechno, co by potenciální šampion měl mít, současně ale nad ní visí několik menších otazníků, které rozuzlíme až po startu MČR. Jako příklad se dá uvést to, že KnorkiSovi, s jeho druhým týmem, probíhá nejvyšší americká liga. Můžeme tak jen tipovat, jak moc důkladná je týmová příprava. Skill cap však mají Inside Games opravdu vysoký, což prokázali druhým místem na finále nedávné Grunex série.

2. Vikingekrig Esports

  Česká republika aveiRik
 Česká republika Venyfo
 Česká republika Kojot
 Česká republika seniks

Vikingekrig Esports se během léta nebezpečně blížili Entropiq, nakonec se ale musejí spokojit s pozicí dvojky. Tohle umístění by jistě brali i na samotném MČR, proč by ale nemohli zaútočit na zlato? Základními pilíři tohoto celku jsou aveiRik a Venyfo, kteří dres Vikingekrig oblékni už loni v Brně. Kojot do týmu přišel hned v začátku sezóny a čtvrtým do party byl StanleyPotato, který s týmem hraje dodnes, ale místo v základní čtveřici mu v létě zabral seniks. Oficiálně se rozhodl tým posílit po zkušební době až koncem červencem, ale jeho přínos byl okamžitý. Seniks se totiž řadí mezi nejzkušenější hráče na domácí scéně a někdo takový přesně Vikingekrig do chemie scházel. Podobně jako Inside Games začala sestava Vikingů mít víceméně všechno, což si doplňte ještě lepší souhrou. Poslední dvě finále sérií se jim ale příliš nevyvedly, v září se však ve všech kvalifikacích umístili na bedně. Na jiných turnajích po kvalifikační sezóně končili v elitní pětce, ale mistrovská forma z toho cítit nebyla. Těžko tedy soudit jejich rozpoložení, ale dříve se pyšnili solidní konzistentností, díky čemuž nemají takový rozptyl toho, co od nich očekávat. Končit pravidelně v horní polovině je sice klíčem v boji, dejme tomu, o TOP 5 – ale jestli v BO24 sérii mají na ohrožení Entropiq? Pokud ano, tak budou muset předvést své nejlepší výkony vůbec.

MČR merch
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.