Přejít k hlavnímu obsahu

Představení týmů na Vodafone MČR 2021: Uvidíme na finále sezóny jiné Entropiq Prague?

14. 11. 2021 | 20:00 Counter-Strike 2 Preview
Na jubilejní desáté Vodafone MČR v CS:GO postoupily čtyři týmy skrze celoroční žebříček. Tři z nich jsme si jich představili, takže nám zbývá jen ten nejlepší zástupce této skupiny. Entropiq Prague jsou ale i přesto trochu anomálií, protože i přes nepřímý postup skrze jeden z pilířů sezóny měli před závěrečnou AOC MČR Tour postup zajištěný. A už jen čekali, kdo je na finále sezóny doplní.
Entropiq Prague
Entropiq Prague
Zdroj: grafika PLAYzone

Entropiq vstoupili do sezóny s novou posilou Josefem 'MoriiSko' Maurencem s velkou chutí. Pokud se měli začít SINNERS orientovat na mezinárodní scénu, tak měli jasný cíl se stát domácí jedničkou, tedy samozřejmě v soutěžích, kde se hříšníci nepohybují. Během roku se to ale tak úplně nepodařilo, sezóna to je pro Michala 'leckr' Kadlíčka a jeho bandu hodně zvláštní. Celý rok totiž začali druhým místem na HAL3000 MČR Tour, kde dokonce sebrali SINNERS mapu, následně se jim podařilo dokonce opanovat 1. Tipsport COOL ligu bez ztráty jediné mapy. Série 18 výher v řadě byla demonstrací jejich síly, současně ale šlo o vrchol jejich letošní formy.

Onen triumf v Tipsport COOL lize už získali pod novým názvem Entropiq Prague, v rámci hierarchie uvnitř organizace museli uvolnit místo ruským hvězdám okolo El1ana. Začátkem července ještě vyhráli Polish Esport Cup, ale výkonnostně už to přestávalo být ono. Všechno dokonce dospělo až do takového stádia, kdy se po boootcampu hráči rozhodli posadit na lavičku Lukáše 'capseN' Koláčného, který často patřil k hlavním tahounům týmu. Riskantní krok však měl přinést lepší stabilitu výkonů především v zahraničních turnajích. Po příchodu Simona 'KWERTZZ' Horáka, po němž se MoriiSko přesunul na pozici snipera, se ale kýžený efekt zatím nedostavil.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Nová posila KWERTZZ i MoriiSko v nové roli se individuálně nejeví špatně, po dvou a měsících od uskutečnění této změny se však nedá říci, že by se u Entropiq Prague dal vnímat nějaký celkový, týmový posun. Výsledkově to totiž je zatím přesně naopak a důvodů k radosti v pražských kancelářích asi mnoho nebylo. Podzim odstartoval další sezónou Tipsport COOL ligy, kde EIQ v základní části překvapivě mnohokrát zakopli, ale nakonec dokráčeli ke stříbru. Sampi.Tipsport jim však připravili odplatu za semifinálovou porážku. Na Orange Mistrovství Slovenska se týmy vůbec poprvé letos představily v offline prostředí a z tripu do Bratislavy se leckr a spol. vraceli bez medaile, ba dokonce zcela překvapivě bez postupu ze skupiny, když nestačili na ENTERPRISE a právě na Sampi.

Reparát měl přijít na LAN finále Sazka eLEAGUE, kde se dokonce poprvé letos hrálo před živým publikem. Ale ani tam to po slibném druhém místě ze základní části nezacinkalo. Jarní neporazitelnost je minulostí a všichni z užší domácí špičky už ví, jaké je to Entropiq Prague porazit. Sesazení z pozice dvojky ale nyní mohou EIQ hezky využít ku vlastnímu prospěchu, pokud se zavřou a udělají vše pro nalezení formy z jara. Před MČR mají dostatek času na přípravu na bootcampu, po kterém musejí ukázat směr, jímž se chtějí ubírat. Další selhání, tentokrát na Vodafone MČR v počítačových hrách, které proběhne před vyhlášeným obecenstvem v Brně, totiž může být kritické. Potenciál v týmu je, to víme všichni. Jen to chce zapomenout na vše, co se na podzim nepovedlo, nebo se z toho maximálně poučit, a jít dále s čistými hlavami. Už skupinová fáze ukáže, jestli to na MČR bude jiné.

Sestava týmu Entropiq Prague:

 Česká republika  Michal 'leckr' Kadlíček
 Česká republika Filip 'AJTT' Dolenský
 Česká republika Jan 'HONES' Urválek
 Česká republika Josef 'MoriiSko' Maurenc
 Česká republika Simon 'KWERTZZ' Horák

MČR PC
Štítky: MČR, Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.