Přejít k hlavnímu obsahu

Představení účastníků Vodafone MČR v CS:GO: eEriness MARVO sázejí na nepředvídatelnost

25. 10. 2020 | 19:46 Counter-Strike 2
Listopad klepe na dveře, a i když se letos Vodafone MČR v počítačových hrách nebude hrát před publikem, tak jistě i tak nabídne velkolepé zápasy. My vám tak s dostatečným předstihem přineseme představení jednotlivých účastníků. Jako první tu máme eEriness MARVO, tedy tým, který se na vrcholnou akci roku dostal z 8. místa.
eEriness MARVO
eEriness MARVO

Organizace eEriness patří mezi velké stálice bojů o české tituly, o ten v CS:GO chyběli mezi elitou pouze v letech 2012 a 2017. Na kontě však mají jediný cenný kov, od bronzu týmu kolem blade či beastika navíc uteklo již pět let. eEriness jsou střední třídou domácí scény, kteří příliš nevystupují z řady, ale můžete s nimi počítat, že se na ní angažovat budou. Bez takových organizací by ekosystém scény nemohl fungovat, takže za to jim velké díky.

eEriness MARVO

  •  Česká republika David 'Zajda' Zajíček
  •  Česká republika Pavel 'replay' Vaněk
  •  Česká republika Matěj 'stinx' Štorek
  •  Česká republika Dominik 'desty' Černý
  •  Česká republika Vojtěch 'Valencio' Mydlář
  •  Česká republika Michal 'Bordel' Weiss – trenér

Pojďme už ale na samotnou základní pětici, v níž z loňského roku zůstal pouze Zajda. Loni se však týmu v čele s Bordelem, který na letošní soupisce figuruje jako trenér, nepodařilo odlepit se od posledního místa, takže samo o sobě to škoda ani není. K Zajdovi se již začátkem roku přidal replay ve zbrusu nové sestavě, jejíž zbylé části se ale postupně obměnily. Největší zemětřas v eEriness MARVO přišel po překvapivém postupu do 1. Tipsport COOL ligy, kdy dva hráče zlanařili Eclot Gaming a budování soupisky probíhalo zase od nuly. Jména se však dvěma výše zmíněným a jediným pozůstalým hráčům podařilo získat zajímavá. Desty je úřadujícím mistrem ČR v barvách eXtatus, Valencio má z minulosti také jeden cenný kov a stinxovy kvality jsou nepochybné. S trochou nadsázky se kádr eEriness MARVO najednou stal útočištěm pro ty, kteří si nedokázali najít lepší angažmá.

Vodafone MČR 2020 v CS:GO

Sestavu v průběhu lepili, jak to jen šlo – co se však nedá eEriness upřít, tak to je vytrvalost. Za celou sezónu chyběli na jediném z 24 otevřených turnajů, kterým byli ochotni obětovat (povětšinou) sobotní večery. Byli si totiž moc dobře vědomi toho, že nepatří k nejužší elitě domácí scény a každý bod mohou potřebovat, což se dokonale ukázalo v závěru, kdy se o jejich postupu rozhodlo až v posledním týdnu. Za tyto všechny účasti však vyhráli jediný turnaj, takže v celkovém součtu by se neobešli bez bodů z Tipsport COOL ligy. V součtu jich za dva letošní splity bylo 320, na kterých se podílely obě variace sestav hrajících pod střechou eEriness MARVO.

Pokud bychom se měli bavit o aktuální formě, tak na MSR nepostoupili ze skupiny, když podlehli 0:2 eSubě a 1:2 Eclot Gaming. K náladě v týmu zřejmě nepřispělo ani neudržení se v 1. Tipsport COOL lize, když v baráži nestačili na DEFEATERS, které na MČR ani nemáme. V samotné základní části Tipsport COOL ligy ale dokázali trápit eSubu, ENTERPRISE, Dark Tigers, Sampi, když hráli Inferno, Dust 2 nebo Mirage. Jakmile se však jednou šlo na Nuke, tak dokázali porazit ENTERPRISE 16:10, což je zřejmě soupeř, na kterého umí. Ostatní dokázali zaskočit buďto skvostným individuálním výkonem, a to především od stinxe, nebo jen těžko předvídatelnou hrou.

Faktor překvapení hraje prim nejen v jejich hře, ale podobnou roli budou zastávat i na samotném MČR. S výhrou skupiny by u nich počítal jen blázen, současně se ale nedá vyloučit to, že jednorázově dokáží setnout někoho z papírově silnějších týmů a zamíchat kartami v boji o postup. Semifinále se zdá ale být nereálným cílem.

Poznej tým: Rychlý rozstřel v podání stinxe

Největší týmová přednost: Asi bych řekl nepředvídatelnost, protože netušíme ani sami, co děláme.

Kdo bude mít nejlepší formu: Snad replay, ten je aktuálně v velmi kvalitní formě.

Na čem před MČR nejvíce pracujeme: Posilujeme morálku.

Proč by fanoušci měli fandit právě nám: Protože máme největšího good guye scény destyho.

Na koho ze soupeřů se nejvíce těšíme: Asi na ENTERPRISE, protože se s nimi nejlépe známe.

Kdo si na MČR rozdělí jaké medaile: SINNERS, random tým #1 a random tým #2.

MČR PC 2020
Štítky: MČR, eEriness
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.