Přejít k hlavnímu obsahu

Vodafone MČR v CS:GO: Preview skupiny B

17. 11. 2020 | 19:50 Counter-Strike 2
Vodafone MČR v CS:GO odstartuje ve středu a my už jsme si detailně představili skupinu A. Následující rozbor tak musí zákonitě přijít o skupině B, která je mnohými označována za skupinu smrti. Bude tomu skutečně tak? Najdeme zde například největšího favorita v podobě SINNERS Esports, ale ani ti to zde nemusejí mít tak jednoduché.
Vodafone MČR v CS:GO
Vodafone MČR v CS:GO
Zdroj: grafika PLAYzone

Ve skupině B se vedle SINNERS Esports nacházejí tři další aspiranti – ENTERPRISE esports, Sampi.Tipsport a Entropiq. Podle většiny názorů se do této skupiny nalosovalo ze všech košů to nejlepší, co mohlo, maximálně někdo by pro nejsmrtelnější složení vyměnil Sampi. Jedno je ale jasné, už ve skupinách nás čeká peklo!

SINNERS Esports vs. Entropiq
1.18 – Kurzy na výhru – 4.25
ZEDKO  Česká republika
beastik  Česká republika
SHOCK  Česká republika
CaNNiE  Česká republika
NEOFRAG  Česká republika

vs.

 Česká republika leckr
 Česká republika AJTT
 Česká republika capseN
 Česká republika daxen
 Česká republika HONES

Ve třetím zápase úvodního hracího dne, tedy na jeho finiš, se poprvé představí největší favorité na zlato. SINNERS Esports ale nečeká žádná rozcvička, protože Entropiq jsou jedním ze dvou týmů, které domácí jedničce dokázali sebrat za druhou část letošní sezóny mapu. To se ale psal začátek Sazka eLEAGUE, do kterého hříšníci nastoupili po letní pauze, zatímco pro Entropiq to byla premiéra pod křídly organizací Martina Kabrhela. Daleko relevantnější je tedy vzájemný zápas z národní kvalifikace CEE Champions, kde SINNERS se svým soupeřem zametli jednoznačně 16:2 a 16:8. Výhra 16:2 navíc byla na mapě, na které SINNERS předtím prohráli, což jim dodává ještě prudší vítr do zad. Entropiq vznikli s cílem útočit na domácí trůn, ale za pět měsíců společného hraní se k tomuto potenciálu příliš nepřiblížili. Tým se dobře zná a má za sebou zkušeného kouče, takže bude záležet, o jak moc se za měsíční pauzu od konce lig dokázali zlepšit. Budou to totiž v této skupině potřebovat.

ENTERPRISE esports vs. Sampi.Tipsport
2.70 – Kurzy na výhru – 1.40
twist  Česká republika
forsyy  Česká republika
xperrience  Slovensko
lucasp  Slovensko
system  Slovensko

vs.

 Česká republika Fraged
 Česká republika Pechyn
 Česká republika Kinzo
 Česká republika bery
 Česká republika Dytor

Jako jediný zápas prvního kola se duel ENTERPRISE esports vs. Sampi.Tipsport odehraje až ve čtvrtek, i přesto si však o něm něco řekneme. První jmenovaný se v MČR klasifikaci umístil výše, ale podobně jako ve skupině A je i tady mírnějším favoritem tým ze třetího koše. ENTERPRISE však tento zápas potřebují bezpodmínečně vyhrát, protože SINNERS ani Entropiq za letní a podzimní část roku ani jednou nepřemohli. Sampi naopak potkávají vůbec nejčastěji a vzájemnou bilanci mají takřka vyrovnanou – 5:7. Po remízách v základních částech obou domácích lig Sampi.Tipsport lépe zvládli duel v národní kvalifikaci CEE Champions, zatímco ENTERPRISE se proti nim nastartovali k jízdě skrze play-off Sazka eLEAGUE. Rozdílový je pouze zápas o 3. místo v Tipsport COOL lize, kde EP působili odevzdaným dojmem. Zajímavý v tomhle duelu bude už samotný výběr map, protože oba celky permabanují Train, což může znamenat mind games už při draftu. ENTERPRISE mají určitě silnější Overpass, zatímco další jejich oblíbené mapy ovládají i Sampi. Po všech stránkách se můžeme těšit na vypjatý duel!

Tipsport
Tipsport
Zdroj: grafika PLAYzone

Podobně jako ve skupině A budeme v pravděpodobném scénáři postupovat dle toho, kdo je největší favorit na výhru v úvodním kole. Podle kurzů na Tipsportu i dle obecného vnímání jsou to SINNERS Esports, kteří mají proti týmům ve skupině celkové skóre 15-2, co se týče zápasů v druhé části letošní sezóny. I když dostali jednu z nejtěžších možných kombinací, tak se nedá předpokládat, že by selhali ve dvou BO3 ze tří zápasů. Nebudou totiž hrát ani v jednom případě dvakrát za jeden den, takže vybrat si špatný den ve skupině klidně mohou. SINNERS jsou velkým favoritem i díky tomu, jak silný mají map pool. Nejraději mají Vertigo, ale v mnoha případech si mohou vybírat hodně podle toho, co mají jejich soupeři rádi. Nikdo ve skupině navíc nemá v oblibě Train.

Kromě toho, že se postup SINNERS, i kdyby ne z prvního místa, bere jako samozřejmost, je však situace v celé skupině naprosto otevřená. Statisticky nejlépe jsou na tom Sampi.Tipsport, kteří mají pozitivní bilanci s oběma zbylými týmy. Pokud by však v pavouku potkali ENTERPRISE i podruhé, tak jejich rozsáhlá historie může hrát divy, protože jednou může vyhrát ten, a podruhé zase ten druhý. O Sampi se dlouhodobě hovoří jako o těch, jejichž sestava – včetně zkušeného kouče – má možná nejvyšší skill cap na to, aby atakovali pozici SINNERS, ale dlouhodobě se potýkají s konzistencí. Pokud by nepřekvapili a nezvládli BO3 proti favoritu skupiny, tak si druhou výhru pro postup dále nebudou moci dovolit. ENTERPRISE se na individuality naopak spoléhají zcela vědomě.

Nejrozhodnějším faktorem celé této skupiny tak budou zřejmě Entropiq, kteří jako nejčerstvější tým z celého MČR má nejméně vzájemných zápasů v podstatě s každým. Těžko soudit, jak je tento faktor po takřka měsíční pauze relevantní, ale pokud Entropiq zacelili největší díry ve své hře, tak mohou porazit kohokoliv, stejně jako s každým prohrát. Nejvíce by ale samozřejmě zamotalo skupinu, pokud by na úvod udolali SINNERS Esports.

Koho v této skupině sledovat: Vybrat hráče z nejlepšího týmu na turnaji, by bylo moc snadné. Rozhodli jsme se tak zvolit forsyyho, hvězdu týmu ENTERPRISE esports. Ten se loni stal objevem sezóny a letos ve svých výkonech pokračuje. Na Vodafone MČR 2020 může klidně ukázat, že je na domácí scéně sniperem číslo jedna.

MČR merch
MČR merch
Zdroj: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.