Přejít k hlavnímu obsahu

Hearthstone se vrací na Vodafone MČR v počítačových hrách

25. 8. 2021 | 20:50 Hearthstone MČR
Nejoblíbenější karetní esportová hra má v domácích luzích a hájích dlouholetou tradici. Vznik soudržné komunity jsme již v roce 2014 podpořili prvním zařazením do seriálu MČR, celkem jsme za tu dobu poznali sedm různých mistrů. Proto je nám velkou ctí oznámit, že Hearthstone nebude na MČR chybět ani v letošním roce.
Vodafone MČR v Hearthstone
Vodafone MČR v Hearthstone
Zdroj: grafika PLAYzone

Ve světě digitálních karetních her přišla v průběhu let na trh spousta nových titulů, Hearthstone si však svoji pozici drží. Ve hrách MTG Arena nebo Legends of Runeterra máme několik špičkových hráčů, komunita se však drží především u zmíněného Hearthstonu, který stále podporuje také mnoho lokálních týmů. Elitní domácí hráči se pravidelně ve vysokém počtu dostávají na Masters Toury, kde pravidelně bojují o hezké odměny v amerických dolarech. Všechno ale musí mít určitou posloupnost, kariéry hráčů většinou začínají na domácí scéně v turnajích o české koruny. 

V letošním roce bohužel Hearthstone nahradil v seriálu Samsung MČR v mobilních hrách hit jménem Wild Rift, po přesunu v roce 2017 karetní titul ztratil v rámci prestižního domácího okruhu svůj domov. My jsme si však moc dobře vědomi toho, co se tady za ty roky vybudovalo a co jsme nechtěli mávnutím ruky rázem ztratit. S velkou radostí tedy oznamujeme, že i v letošním roce budeme hledat nového českého mistra v Hearthstone, a to pod hlavičkou Vodafone MČR v počítačových hrách. 

„Na začátku roku bylo oznámeno, že Hearthstone nadále nebude součástí MČR v mobilních hrách. Tato velmi smutná zpráva lámala srdíčka a mnozí ji oplakali – včetně mě a dalších lidí z našeho týmu, kteří se HS uplynulé roky věnovali. Chtělo to usilovnou práci a měsíce dlouhé snažení – a zadařilo se. Hearthstone jsme před 7 lety začali budovat a plánujeme v tom pokračovat i nadále, byť letos s podstatně kratší sezónou, než na kterou jsou naši hráči zvyklí. Mám velkou radost, když mohu oznámit, že kartičky se vrací jako jedna z her, které jsou součástí Vodafone MČR v počítačových hrách,“ říká projektová manažerka MČR v Hearthstone, Magdaléna Havlíková. 

O celoroční sezónu jste sice přišli, věříme však, že jste připraveni na více než dvouměsíční koncentrovanou nálož těch nejlepších kartiček u nás. Na letošní Mistrovství České republiky ve hře Hearthstone obdrží přímou pozvánku čtyři z posledních pěti mistrů, kteří jsou dosud aktivní na nejvyšší úrovni – En1gma, Faeli, Jarla a Matty. Letošní MČR bude, stejně jako ty minulé, určeno pro 16 nejlepších hráčů, zbylých 12 místenek je volných naprosto pro kohokoliv. Krása seriálu MČR je v tom, že zapojit se může naprosto každý, a tady to nebude jinak. 

Zkrácená kvalifikační sezóna se bude skládat z deseti kvalifikačních turnajů, u kterých povětšinou zanecháme oblíbený hrací den, tedy čtvrtek. Tyto turnaje nebudou spadat pod žádné měsíční série, čistě a jednoduše skrze těchto deset turnajů budou hráči sbírat body za umístění a po tom desátém postoupí na vrchol sezóny dvanáctka nejlepších. Vše vypukne 6. září a velké finále o 30 000 Kč bude na programu v polovině listopadu, stejně jako vloni v online prostředí se studiovým přenosem. 

Termíny Vodafone MČR v Hearthstone:  

První turnaje jsou za rohem, tak na nic nečekej a začni si chystat line-up na letošní premiéru. Všechny kvalifikace proběhnou ve formátu Single Elimination BO5 s jedním banem, v případě dlouhého trvání je bude možné dohrávat druhý den. Neváhej a přijď zkusit štěstí už o prvním zářijovém pondělí! 

Štítky: MČR, MČR 2021
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.