Přejít k hlavnímu obsahu

Vsaďte si na vítěze AXE FIFA COOL Ligy

18. 5. 2021 | 13:24 EA SPORTS FC 24
V dnešní době už sázky ke sportu a esportu neodmyslitelně patří. A nesmí chybět ani u naší vlastní AXE FIFA COOL Ligy. Pojďme se podívat, jak šance hráčů na výhru v lize vidí bookmakeři Tipsport.cz a kde zase vidí value naši sázkaři.
Vsaďte si na FIFA
Vsaďte si na FIFA
Zdroj: PLAYzone

Nebudeme chodit kolem horké kaše a pojďme se rovnou podívat na sázky na vítěze celé ligy. Co vlastně takový hráč musí udělat, aby se k titulu dostal? Nejprve mu stojí v cestě tři protihráči ve skupině. Z každé postupují dva hráči a je to jediná fáze turnaje, kdy může náš budoucí finalista zaváhat. Jedna prohra ve skupině totiž neznamená konec, stále má hráč šanci na postup ze druhého místa. Zbylá osmička nejlepších je nalosována do playoff pavouka a zde už jde do tuhého. Z BO2 soubojů se od semifinále stanou BO3 a po dvou vyhraných sériích tu máme vítěze ligy. Cesta dlouhá a prostoru na chyby není mnoho!

Sázky
Sázky
Zdroj: Tipsport.cz

Největším favoritem je podle Tipsport.cz obhájce titulu Seron z týmu Tipsport.Sampi. V těsném závěsu je T9Laky z Viktorky, který skvěle zahrál základní část 2. sezóny, ale playoff mu nevyšlo úplně podle představ. Kurzy začínají být zajímavější od třetího hráče v pořadí. Na DRMiho, který v posledním finále podlehl těsně Seronovi, je vypsán kurz 5.60, což vzhledem k jeho aktuální formě není vůbec šaptné. Kurzy se postupně zvyšují a celou šestnáctku hráčů zakončuje Sirisetsedm s kurzem 100. Komu je více než 18 a totmuto hráči věří, má skvělou příležitost zbohatnout. Nyní už ale  nezaujatý rozbor těchto sázek z pohledu Pavla "Tučňáka" Kristiána, který dominuje tipovací soutěž v Tipsport COOL Lize:

Z vypsaných kurzů rovnou škrtnout první dva hráče. Obecně nerad sázím před startem dlouhodbých soutěží na favority, především pokud je kurz na ně vypsán tak nízko (a nesázím ani na úplné outsidery). BO2 je relativně krátká série a stát se může cokoli. Nevidím value v sázkce na Serona ani T9Lakyho. Tuto sázku bych dával jen v případě, kdy hráči fandím a bral bych ji čistě jako zpestření sledování streamů. Mnohem zajímavější je kurz vypsaný na hráče DRMi10 a také Emericksona. Pokud bych mohl sázet na soutěže, ve kterých se rovněž angažuji jako organizátor, uvažoval bych o jendom z těchto dvou. DRMi10 by se měl relativně snadno dostat ze své vlastní skupiny (Skupina C), zatímco Emerickson je ve skupině, kterou jsme oprávněně zvoli skupinou smrti. A to je právě ono. Vzhledem k tomu, že pokud se Eme ze skupiny dostane, eliminuje rovnou dva silné protihráče a zajistít si také to, že vítěze své skupiny už v rámci BO2 sérií nepotká. I když se pavouk losuje, 1. a 2. hráč z jedné skupiny se spolu ve čtvrtfinále potkat nemohou. 

Sečteno podtrženo a s přihlédnutím i k tomu, že kurz na Emericksona je 10 a jeho aktuální forma a styl hry mi přijdou... symatické. Polud bych mohl vsadit na jednoho z hráčů, vsadil bych právě na Sparťana. Jedinou věcí, která ve mě budí lehce nejistotu, je účast obou hráčů v reprezentaci a možné zápasy na Xboxu. Jak toto může ovlivnit výsledky v AXE FIFA COOL Lize? Uvidíme. Je pravda, že se Sparťanům v našich ligách zatím moc nedařilo...

Tolik tedy k predikci Tučňáka. Je to samozřejmě názor jen jendoho člověka. Napište nám i vaši predci, nebo ještě lépe, pokud je vám více než 18. let a můžete tedy legálně sázet, napište analýzu přímo na Tipsport.cz. 

Na závěr ještě zmíníme, že vývoj kurzů na jednotlivé zápasy můžete sledovat i u nás v Zápasovníku a Tipsport připravuje mnohem více dílčích sázek a samořejmě během AXE FIFA COOL Ligy nebudou chybět ani oblíbené live sázky.

Štítky: FIFA COOL liga