Přejít k hlavnímu obsahu

Výborný začátek! ENTERPRISE v Malta Vibes turnaji porazili akademii BIG a jsou blízko finální šestnáctky

16. 9. 2021 | 21:16 Counter-Strike 2 Reportáž
Že se v Evropě mohou uchytit i jiné domácí celky než SINNERS, víme dlouho. Nikomu se to však zatím nedokázalo přetavit v dlouhodobou realitu. Na lepší časy se ale blýská ENTERPRISE esports, kteří v milionovém turnaji Malta Vibes Knockout Series, kam dostali pozvánku do první fáze, porazili BIG Acedemy a jsou na cestě za SINNERS do finální části akce!
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: Foto: ENTERPRISE esports

Malta Vibes Knockout Series #2 je další z mnoha turnajů pro ambiciózní evropské týmy, který nabízí prize pool 50 tisíc dolarů. Oproti jiným akcím se však nehraje švýcarským systémem, ale formou pavouku, kde jedna prohra znamená konec. Organizátoři navíc turnaj rozdělili na dvé části. Do té první zamířily papírově slabší celky, ve druhé už ale čekají takové týmy jako naši SINNERS nebo třeba brazilská FURIA. K těmto celkově osmi pozvaným pěticím se přidá stejný počet těch, které v prvotní fázi projdou dvěma koly, respektive dvakrát v řadě vyhrají. No a první krok splnil ve čtvrteční podvečer i další domácí zástupce, ENTERPRISE esports.

Ten dostal v úvodním špílu akademii renomovaného celku BIG, což sice nebyl ten nejlehčí soupeř, ale i tak tu byla česká dvojka mírným favoritem. The eLiVe a spol. jako první ukázali na Inferno, jejich silnou a klasickou mapu. Pořádně to roztočit chtěli i dnes, brzy však poznali, že to nebude bez komplikací. Úvod za favorizovanější CT stranu sice zvládli dobře, dokonce se dostali i do pěkného vedení 6:2, jenže Němci pak začali kousat. A především hlavně dotahovat. ENTERPRISE, kteří za prohranou stranu 7:8 možná ještě mohli být rádi, ale za útok jasně ukázali, kdo je tady pánem. Vyhráli pistole, dostali se do laufu a BIG Academy byli v krizi, a to nejen v té finanční. ENTERPRISE se už nenechali vykolejit, zničili možný pokus o obrat a brali vítězství 16:12.

Mirage, jakožto volba BIG Academy, zase začala výhrou pistolek EP, kterým se toto velmi důležité kolo často dařilo vyhrát. I díky tomu se dostali do velkého trháku 7:1, jenže mladí střelci BIG pak opět jakoby ožili. Vše odstartoval vyhraný force, po kterém nastaly bodové žně – 7:1, 7:4, 8:7 a Němci byli zase zpátky. Spíše jednostranná hra se ale v druhé polovině, kde EP útočili, zase přesunula do vyrovnané roviny. Oba celky si kradly body navzájem, od českého vedení 12:10 ale akademie BIG přidala na obrátkách a ENTERPRISE mohli smutně sledovat, jak se z jejich malého náskoku stává ztráta 12:15. Jenže The eLiVe, nejlepší hráč celého zápasu s celkovými 52 zabitími, však zavelel ke skvělému obratu, který rozjásal každého domácího fanouška. Zápas se svými kamarády dostal až do prodloužení, kde už si ze soupeře udělali dobrý den, zvítězili 19:15 a celkově tak 2:0!

Druhý zápas odehraje česko-slovenská naděje už v pátek v 16:00, kdy jako rozehru před semifinále 1. Tipsport COOL ligy vyzve ukrajinský celek Trasko, jenž se sluní se na 65. místě HLTV žebříčku. Jeho jádro můžete z dřívějšku znát pod křídly CR4ZY nebo jako Project X. Opět očekáváme vyrovnaný zápas, a doufejme se šťastnějším koncem pro naší družinu. Pokud navíc ENTERPRISE vyhrají, hned se probojují do již zmíněné druhé fáze, kde se zase v Single Elimination pavouku už rozhodne o celkovém samotném šampionovi. Šance je veliká!

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.