Přejít k hlavnímu obsahu

Výhra SINNERS proti Dynamo Eclot, jak vlastně vypadalo finále Guseppe MČR v LoL?

14. 11. 2021 | 23:39 League of Legends Reportáž
Celý rok otevřených kvalifikací a zastávek Guseppe MČR Tour směřoval k tomuto finálovému duelu, kde SINNERS narazili na Dynamo Eclot. Ovšem vůbec účast DNE se stala velkým překvapením, protože v semifinále zvládli přepsat dějiny a poprvé v historii MČR poslat eSubu domů ještě před samotným finále. Očekávání před závěrečným zápasem tím pádem byla vysoká.
Shrnutí grand finále Guseppe MČR
Shrnutí grand finále Guseppe MČR
Zdroj: PLAYzone

Před samotným finále nastalo to největší překvapení, když Dynamo Eclot zvládlo porazit v nervy drásajícím semifinále eSubu, která se tím pádem poprvé v historii MČR nezúčastnila závěrečného zápasu. Pro všechny se jednalo o šok, protože ani první hra této série nenaznačovala, že by DNE měli jakýmkoliv způsobem šanci na překvapení. Ovšem dvě další hry poté ukázaly přesný opak a Dynamo Eclot směřovalo do finále.

Zde si počkali na vítěze zápasu SINNERS vs. Brute Talents. Podle očekávání postoupili SINNERS a dočkali jsme se reprízy mezi těmito dvěma týmy, protože na sebe narazily už v decideru skupiny A. Vzhledem k výkonům DNE se predikce vyrovnaly a nikdo si netroufl tvrdit, že jeden z týmů je jasným favoritem, ale SINNERS předvedli hned v prvních dvou hrách jednoznačně své ambice. Po lehkých začátcích se pokaždé rozjeli a nedali svým protivníkům žádnou šanci. Speciálně ad carry hráč PiOk a jungler Lian táhli tým dopředu.

Dynamo Eclot ale nemělo v plánu rozloučit se s Guseppe MČR tak brzo a během třetí hry se nadechli k naprosto famóznímu comebacku, který táhl midař Jackisek se svou Oriannou a zkušený Hiro na botu s Lucianem. Oba dokázali individuálně zazářit v těch nejdůležitějších momentech a zvládli hru vzít během naprostého chaosu do svých rukou. Už se zdálo, že DNE dokážou znovu nastartovat a otočit další sérii, přeci jen takový příběh by se zapsal do kroniky naší esportové scény, nejen té LoLkařské.

Ovšem SINNERS měli očividně dost a narozdíl od eSuby zvládli rozjeté Dynamo Eclot ukočírovat a ve čtvrté hře této famózní série ukázali svoje zkušenosti společně se schopnostmi. Už od začátku bylo jasné, že chtějí tentokrát naplno kontrolovat hru a dvě brzké esa k tomu výrazně napomohla. Sice přišlo lehké zaváhání okolo barona, kdy si marksman DNE Hiro na svém Ezrealovi připsal Quadra kill, ale v tu chvíli už bylo na zázraky pozdě a své jméno na pohár mistrů České republiky si poprvé zapisují SINNERS!

Sinners celý rok šperkovali svůj playstyle, udrželi na české poměry strašně dlouho svůj roster a po dlouhém snažení to konečně klaplo. Dlouho se dělo, že výkony Sinners proti eSubě byly kolikrát v minulosti nekonzistentní, ale teď celá pětka vypadá neporazitelně. Dynamo Eclot se za mě nějaké velké chyby nedopustili. Je obrovský úspěch poskládat takhle mladý tým skoro bez zkušeností, vyřadit eSubu a uhrát hru, skoro dvě ve finále MČR. Kdybych měl něco vytknout, tak jsou to malý chyby v macru, které určitě DNE do příštího roku hravě opraví – Jan "Kangae" Sekanina
MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: Guseppe, MČR
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.