Přejít k hlavnímu obsahu

Vyhrají Natus Vincere jako třetí v historii Intel Grand Slam? Zbývá už jen poslední krok!

21. 7. 2021 | 15:50 Counter-Strike 2
První sezónu Intel Grand Slam vyhráli Astralis, druhou Liquid a k opanování té třetí jsou momentálně nejblíže Natus Vincere. CIS střelci totiž potřebují vyhrát už jen jeden partnerský turnaj, čímž si kromě jiného odnesou hlavní výhru ve výši jednoho milionu dolarů. Jak IGS funguje a kdy nejdříve mohou NAVI po ovládnutí IEM Cologne opět slavit?
Intel Grand Slam
Intel Grand Slam
Zdroj: IEM

Prestižní cena Intel Grand Slam je udělována tomu, kdo během deseti po sobě jdoucích špičkových akcí od ESL nebo DreamHacku, jako jsou IEM World Championship, IEM Cologne či Major, vyhraje rovnou čtyři z nich. Pokud však tým nezíská vítězství z událostí Masters Championship (Cologne nebo Katowice), je zapotřebí hned šest titulů. Odměna je ale více než sladká, hraje se totiž o rovný 1 milion dolarů.

V tomto exkluzivním závodu probíhá už třetí sezóna. První ročník ovládl nejúspěšnější tým historie Astralis, v té minulé naopak rekordně rychle triumfoval Team Liquid. K této dvojici má v současnosti namířeno i aktuální světová jednička Natus Vincere. Hráči této organizace se k zisku milionu dolarů výrazně přiblížili čistou výhrou nad G2 Esports ve finále IEM Cologne, konkrétně je od výhry dělí poslední vyhraný titul!

Před IEM Cologne zvítězili NAVI ještě na DreamHack Masters Spring v květnu 2021, kde ve velkém finále porazili Gambit, stejně jako IEM Katowice 2020, kde před online érou jasně vládli a v grandfinále porazili G2. První šanci na zisk jednoho milionu dolarů budou mít s1mple a spol. už za necelý měsíc po letní přestávce, a to konkrétně v ESL Pro League S14 za účasti SINNERS, bohužel však znova v online prostředí. Všechny akce a vyhrané tituly účastníků třetí sezóny naleznete v tabulce níže.

A teď zajímavá věc na konec. Tím, že NAVI dosáhli třech vítězství, se aktivoval bonus ve výši 100 tisíci dolarů pro všechny ostatní týmy, které by byly schopny partu okolo Andreje "B1ad3" Gorodenského zastavit tím, že ji porazí ve velkém finále jakékoliv zahrnuté akce. Stane se to, nebo si NAVI dokráčí pro další balík peněz?

Aktuální stav závodu Intel Extreme Masters
Aktuální stav závodu Intel Extreme Masters
Foto: IEM
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.