Přejít k hlavnímu obsahu

WePlay! Pushka League: Saberlight, Supream i BOOM jsou v první divizi

13. 5. 2020 | 12:20 Dota 2
WePlay! Pushka League má za sebou obě dvě divize. Čeští fanoušci mohou být spokojeni, Ninjas in Pyjamas se udrželi v první divizi a Vikin.gg zvítězili v druhé a postupují mezi nejlepší evropské a CIS týmy.
Logo ligy
Logo ligy

Divize 1

V první lize jsme fandili Ninjas in Pyjamas, týmu, který reprezentují i dva čeští hráči Jonáš "Saberlight" Volek a Ondřej "Supream" Štarha. Navzdory silné konkurenci se jim podařilo postoupit ze skupiny do play-off, kde na ně čekali Hellraisers z CIS části. S těmi si hravě poradili 2:0 a postoupili k zápasu s VP.Prodigy. Tehdy ale neměli štěstí a po sérii se skóre 0:2 se odporoučeli do Lower Bracketu. Ani tam jim štěstí nepřálo, za soupeře dostali A-tým Virtus.pro a opět podlehli 0:2. Není to však žádná ostuda, získali 5.-6. místo, 12 tisíc dolarů a pozvánku do další sezóny ligy. Vítězem se nakonec podle očekávání staly světové jedničky z týmu Secret, když porazili VP.Prodigy 3:0 a za celou vyřazovací fázi neztratili ani jedinou hru.

Sestava Ninjas in Pyjamas

 

 Švédsko Charlie "CharlieDota" Arat
 Česká republika Ondřej "Supream" Štarha
 Česká republika Jonáš "Saberlight" Volek
 Švédsko Adrian "Era" Kryeziu
 Rusko Akbar "Sonneiko" Butaev

Play-off

Divize 2

I ve druhé lize nás reprezentovali dva Češi, a to Miroslav "BOOM" Bičan z Vikin.gg a Filip "Filminy" Komín z Kill Steal Kommando. Filminy prošel skupinovou fází, avšak v prvním kole Lower Bracketu podlehl celku Yolo Knight a ze soutěže vypadl. BOOM s Vikingy celou ligu vyhrál po kontumaci zápasu s Yolo Knight a následném vítězství 2:0 nad týmem Unique. Získává tak 2 tisíce dolarů, ale hlavně pozvánku do vyšší ligy.

Sestava Vikin.gg

 Nizozemsko Indji "Shad" Lub
 Česká republika Miroslav "BOOM" Bičan
 Rakousko Tobias "Tobi" Buchner
 Izrael Adam "Aramis" Moroz
 Nizozemsko Melchior "Seleri" Hillenkamp

Play-off