Přejít k hlavnímu obsahu

Xbox oslavil své 20. výročí spuštěním virtuálního muzea

3. 12. 2021 | 13:22 Všechny hry Lifestyle
V listopadu oslavil Xbox své 20. výročí. U této příležitosti společnost Microsoft spustil virtuální zážitek, který umožňuje fanouškům nahlédnout do digitálního muzea. To vzniklo na počest Xboxu a jeho hráčů.
Xbox oslavil své 20. výročí spuštěním virtuálního muzea
Xbox oslavil své 20. výročí spuštěním virtuálního muzea
Zdroj: Microsoft

Virtuální muzeum je jedinečná možnost, která dovoluje fanouškům poznat dlouhou dvacetiletou historii Xboxu. Kromě toho nechybí prvek individuální interaktivity – hráči tak mohou sdílet svou osobní hráčskou historii, což jen odráží hodnotu každého člena této komunity.   

Přístup do muzea je zcela zdarma. Xbox účet vám však poskytne více přizpůsobený zážitek. Z domovské stránky muzea se fanoušci mohou přihlásit pomocí svého účtu Xbox a získat přístup ke sdílené muzejní relaci, která ukazuje jejich hráčskou “dráhu”. Personalizované prostředí zahrnuje statistiky, jako je nejhranější hra a nejrelevantnější úspěchy, které se zobrazují stejně jako jakákoliv další část tohoto muzea.

Muzeum můžete navštívit i bez registrace a uživatelského účtu. I bez přihlášení tak uvidíte časovou osu konzole, významná vydání a historické události, jako je třeba vydání Xbox Live Arcade. Nechybí ani pozoruhodné hry v průběhu let a notoricky známá krize “Red Ring of Death”. Výstava probíhá prostřednictvím interaktivních 3D prvků a velkých příběhů s podrobnějšími informacemi o konkrétních událostech.

Xbox oslavil své 20. výročí již 15. listopadu zbožím s tematikou tohoto výročí, streamy a spuštěním multiplayer režimu v Halo Infinite, které bylo překvapením. Pokud vás virtuální muzeum zaujalo, můžete jeho oficiální stránky navštívit zde.

Zdroj: DotEsports
Štítky: Xbox