Přejít k hlavnímu obsahu

xQc má problém s reakcí na dárcovství Pokimane: Díváme se spatra na ty, co nedarují

4. 11. 2020 | 09:00 Twitch.tv
Kanadský Twitch streamer xQc tvrdí, že by Twitch komunita měla více chápat to, že ne každý si může dovolit to samé, co největší streameři na platformě.
Twitch
Twitch

Vše odstartovalo, když streamerka Imane „Pokimane“ Anys, jedna z největších a nejvlivnějších na světě, oznámila, že omezuje výši daru, který jí její fanoušci mohou věnovat. Nyní je tak možné streamerce zaslat maximálně 5 dolarů. Zároveň fanoušky vybídla, pokud chtějí, aby raději podpořili rostoucí kanály, charity, nebo udělali radost sami sobě. Pokimane tak navázala na své nedávné prohlášení, aby lidé nedávali lidem, co mají dost peněz, věci zdarma

Tento krok mnoho uživatelů ocenilo, jelikož streamerka se tímto omezením pravděpodobně vzdala poměrně vysoké částky. Mezi těmi, kdo tento krok obdivuje, je také Kanaďan Félix „xQc“ Lengyel. Félix souhlasí, že její rozhodnutí je rozhodně pozitivní, zároveň však chtěl s Twitch komunitou sdílet důležitou zprávu a objasnit, co se mu nelíbí na reakci fanoušků a lidí v komunitě. 

Kdykoliv nějaký tvůrce udělá něco dobrého, z nějakého důvodu ostatní prostě neřeknou: "to je dobrý". Místo toho prohlásí, že všichni ostatní, kdo to také nedělají, jsou špatní. A to je opravdu, opravdu zvláštní způsob myšlení. Tohle se stane napříč Twitchem vždycky, když někdo něco udělá, vždycky to tak je.

Jeho názor je, že Twitch komunita by měla být více pozitivní, když se něco dobrého stane a oslavit to, místo toho, aby se na ostatní dívala spatra a měnila tak to dobré ve špatné. Za příklad uvedl, když další Twitch streamer MoonMoon veřejně uvedl, že nepoužívá hashtag reklamy a lidi začali obtěžovat ostatní, kteří je mají. Podle xQc tento druh chování ubližuje pouze malé a „střední“ streamery. 

„Velcí streameři mají hodně věcí, zajišťujících jejich stream. Prvky stability, základ, mají něco silného, dary nebo sponzora, nepotřebují to. Já to nepotřebuju,“ upozorňuje.

Někteří streameři se bez nich však neobejdou a považovat je kvůli tomu za špatné není pro komunitu zdravé. „Nikdy neoslavujeme někoho za to, že je dobrý, vždycky pranýřujeme ostatní za to, že to nedělají sami,“ zakončuje xQc a doufá, že situace se změní. 

Zdroj: ginx.tv
Štítky: xQc, Pokimane