Přejít k hlavnímu obsahu

YouTube smazal svůj sarkastický tweet. Za nepovedený vtípek se omluvil

8. 10. 2020 | 19:46 Všechny hry
Třetího října si YouTube chtěl na Twitteru vystřelit ze svých uživatelů, kteří protahují začátky videí. Avšak většina z nich to dělá jen proto, aby uspokojili algoritmus, který doporučuje videa delší 10 minut, a přesně to dali vědět ve zpětné vazbě. YouTube po vlně kritiky svůj příspěvek smazal a omluvil se.
youtube
youtube

Ráno třetího října se na YouTube Twitter účtu objevil krátký vtípek. Nejednalo by se o nic neobvyklého, podobný meme koluje na populárních účtech na mnoha sociálních sítích už nějakou dobu, ale YouTube se rozhodl tento vtip silně pozměnit. Naneštěstí to sociální tým společnosti trochu přehnal a podráždil některé uživatele.

Hlavní pointa onoho vtipu byli YouTubeři, kteří úmyslně prodlužují intra u svých videí. Jedná se o praktiku, která je hodně rozšířená a využívaná, aby se u videí dařilo dosáhnout desetiminutové délky. Důvod rozhořčení publika na Twitteru je YouTube algoritmus, který prakticky vyžaduje, aby uživatelé nahrávali minimálně desetiminutová videa.

tweet

Tento tweet byl na portálu jen krátkou dobu, po vlně kritiky od Twitter komunity byl YouTube nucen ho smazat. Odpověď odkazuje na výše zmiňovaný algoritmus, který vešel v platnost v roce 2010 a doporučuje zejména videa delší 10 minut. Mnoho uživatelů YouTube protahuje začátky svých videí, aby dosáhli tohoto limitu. 

Po vlně zpětné vazby od svojí komunity se YouTube rozhodl tweet stáhnout a nahradit ho omluvným příspěvkem. Reakce fanoušků ovšem opět nebyla příznivá, nelíbí se jim, jak společnost vtipkuje o vážných problémech své platformy.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Youtube, algoritmus