Přejít k hlavnímu obsahu

Začátek nové éry nebo velký krok vedle? G2 Esports oznamují sestavu pro rok 2022

3. 12. 2021 | 18:13 League of Legends Přestup
Po několika evropských titulech, výhře MSI a účasti ve finále světového šampionátu se G2 Esports oficiálně rozpouštějí. V základní sestavě zůstal z minulého roku pouze Jankos společně s Capsem, které nově doplní trojice mladých hráčů. Jedním z nich je již dobře známý Broken Blade. Ten si zahrál za tak velké týmy jako například TSM a Schalke. Ovšem kdo jsou ti další dva?
Nová sestava G2 Esports
Nová sestava G2 Esports
Zdroj: G2 Esports

Konec jedné éry a možný začátek nové? Tak bychom mohli nazvat dnešní den pro League of Legends sekci úspěšné organizace G2 Esports. Základní sestavu nyní definitivně opouštějí po Rekklesovi také Wunder a Mikyx. Ovšem není potřeba zoufat, protože nová trojice hráčů přinese do týmu talent a hlavně natolik potřebné mládí. Novým topařem se stává Broken Blade, který už má za sebou na nejvyšší úrovni působení v týmech TSM a Schalke 04. Pozici marksmana zaujme po Rekklesovi bývalý hráč MAD Lions Madrid s přezdívkou Flakked a na supportovi se představí nadějný Targamas. Ten byl součástí úspěšné sestavy Karmine Corp, která letos získala dva tituly z prestižního turnaje European Masters.

Kromě všech zmíněných pozitiv a čerstvosti nové sestavy je potřeba podívat se také na negativa, která mohou s touto sestavou vzniknout. Jako první musíme říct, že Broken Blade je jediný z této trojice, kdo už hrál na nejvyšší úrovni jak v Evropě, Americe, tak i na mezinárodní úrovni v rámci Světového šampionátu. Targamas sice už má za sebou působení v EULCS, ale Flakked se představí proti těm nejlepším botlinkám poprvé ve svém životě a nedá se úplně odhadovat, jak se komu zadaří. Příští sezóna bude pravděpodobně považována za přípravu na další roky, takže očekávání asi nebudou ta úplně nejvyšší. Dostat se do play-off a zabojovat o postup na Worlds je reálný cíl a G2 Esports budou muset být rádi, jak se jim toho povede dosáhnout.

Štítky: G2 Esports, Caps
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.