Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Prague ovládli základní část ESEA Advanced, do play-off ale vykročili prohrou

7. 12. 2021 | 08:42 Counter-Strike 2 Preview
Entropiq Prague se během druhé poloviny domácí sezóny stali z domácí dvojky až pětkou. Na MČR ani MSR nepostoupili do play-off, se Sazka eLEAGUE se rozloučili taktéž bez medaile. Podaří se jim úspěch vydobýt alespoň na mezinárodní scéně? V 39. sezóně ESEA Advanced totiž ovládli základní část a nyní na ně čekají vyřazovací boje.
leckr
leckr
Zdroj: PLAYzone / MČR

ESEA soutěže se konají již dlouhé roky a české a slovenské týmy v nich pravidelně zanechávají stopu. SINNERS aktuálně bojují v ESEA Premier, na jejíž finiš se zaměříme v samostatném článku, nyní totiž přichází na řadu ESEA Advanced, jen o ligu nižší soutěž. V té jsme v 39. sezóně měli dokonce čtyři různé zástupce, do play-off se však podívá jen jeden z nich. Zatímco Entropiq Prague celou základní část ovládli s jedinou porážkou ve čtrnácti zápasech, Dynamo Eclot od postupu dělila jedna výhra, ENTERPRISE pak dvě. Oba se však, stejně jako Dark Tigers, v soutěži udrželi pro další sezónu. Hezký příslib doplňuje eSuba, která si o patro níže zahraje o postup.

Entropiq Prague v základní části porazili celou řadu známých jmen. V přímém souboji o první místo například jako jediní v soutěži porazili silnou bulharskou sestavu SKADE. Až vyřazovací boje ale naplno ukáží, jak na tom EIQ skutečně jsou. Mezi 24 nejlepšími týmy úvodní fáze ligy má český celek nejlepší možné nasazení do play-off, takže začíná až od druhého kola. Jejich prvním soupeřem bude anglická sestava Into The Breach, kterou vyzvou dnes od 18 hodin. Pokud by si rádi EIQ zahráli o postup do divize Premier, tak by ve WB Double Elimination pavouka museli zvítězit třikrát. V horní části pavouka by mohli v dalších kolech potkat jména jako B8, HONORIS, Izako Boars nebo hREDS. Skrze LB by bylo potřeba vyhrát vícekrát. Držte tak palce, ať jim to střílí jako doposud!

Štítky: ESEA, Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.