Přejít k hlavnímu obsahu

Závěrečný víkend Mastercard Hitpoint Masters! Kdo získá titul a podívá se do Evropy?

7. 8. 2021 | 13:55 League of Legends
Finální víkend play-off Mastercard Hitpoint Masters je tady a čeká nás drama. Prvním finalistou se minulý týden stala eSuba, která porazila SINNERS docela přesvědčivě 3:1. Právě SINNERS v sobotu čeká zápas o postup do finále a tím i do kvalifikace na European Masters proti Dynamu Eclot, které si poradilo v přecházejícím zápase s Inside Games. Jaké jsou jejich šance?
Poslední víkend je tady!
Poslední víkend je tady!
Zdroj: esuba.eu

Celá sezóna Mastercard Hitpoint Masters vedla k tomuto víkendu. Poslední tři týmy se utkají o pohár a ještě jedno volné místo do prestižní evropské soutěže European Masters. Jedním postupujícím se už stala eSuba, která čeká ve finále na svého protivníka. Tím se stane vítěz duelu SINNERS vs. Dynamo Eclot.

Jaké šance tyto týmy mají? Začněme u Dynama Eclot. Nová organizace zatím hráčům tohoto celku sedí a vypadá to, že minimálně týmová souhra je na dobré úrovni. Individuální výkony všech hráčů jsou rovněž špičkové a speciálně midař Bendix svojí flexibilitou dokáže svému týmu hojně pomoci. Dále jungler Fallen výborně zapadl do celku a na domácí poměry patří mezi ty nejlepší. Bot linka Reedfoo a Zeussak působí jako spolehlivá část, ale možná právě zde se pokusí SINNERS udeřit. Na topu zatím kvality potvrzuje Rifty, který se v poslední době přesunul spíše do role toho tank hráče, jenž výborně pomáhá svému týmu jako přední linie.

Soupeřem Dynama Eclot jsou SINNERS, pro které je letní část zatím spíše zklamáním. Nedokázali zatím konkurovat eSubě, a to je problém, protože jiný cíl si už stanovit nemohou. Individuální výkony jsou rozhodně výborné a jungler Lian zatím dokáže hrát okolo svých silných spoluhráčů. Garp na topu je jistotou a rozhodně je hráčem do velkých zápasů. Midař Ordno patří určitě mezi ty TOP 3 midlanery naší ligy a právě na něm možná bude stát celá série proti DNE. Na botu se ve skvělém světle ukazuje PiOk, vedle kterého dokáže support Blue vynikat.

Takovým pomyslným “bossem” je i nadále eSuba, která dokázala i s novou sestavou získat první místo v základní části a výhrou nad SINNERS se kvalifikovat na European Masters. Individuálně nejde vyzdvihnout nikoho jiného než Sajatora na midu, protože jeho výkony začínají působit, jako by se snažil vyrovnat svým předchůdcům Humanoidovi a Randomovi

Zbytek týmu rovněž hraje skvěle a speciálně výkony Welcoma na topu jsou překvapením, protože bylo otázkou, zda se dokáže vyrovnat například Garpovi. V jungli je už jistotou Sacrifice, který se svými výkony zvedl a skvěle odhaduje situace na mapě. Na závěr musíme zmínit bot linku, kde marksman Dany společně s Vaskedem ukazují to, proč si je eSuba vybrala jako náhradu Hira a Rufuse.

Tak kdo se stane vítězem a bude nás po boku eSuby reprezentovat v Evropě? Dynamo Eclot vs. SINNERS nám dnes od 18:30 odkryje druhého zástupce do European Masters. Zítra od 18:30 se vítěz toho souboje utká proti eSubě o titul a uznání. Obě série můžete sledovat na hlavním Twitch kanále Hitpointu.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.