Přejít k hlavnímu obsahu

Zemřel 70letý Dotař, kterému hraní před pěti lety předepsal jeho lékař

11. 1. 2021 | 08:00 Dota 2
Dle informací z jeho domovské herny pár dní nazpátek zemřel věrný Dotař z Filipín. Ten se před pěti lety proslavil, když vyšlo najevo, že jeho nově nabitá záliba v gamingu souvisí s doporučením od jeho doktora.
Dota grandpa
Dota grandpa

Že je neustálé hraní nezdravé? Většinou asi ano, ale jak před pěti lety dokázal tehdy 66letý Filípinec, v určitých případech vám může gaming klidně předepsat váš lékař. Jak tehdy sám říkal, po té, co zestárl, se akorát bezcílně potuloval po svém domě a cítil, že mu začíná hnít mozek. Jeho lékař mu pak v reakci na to doporučil videohry, konkrétně prý MOBA hru Dota 2. A novopečený gamer si na tuto medicínu evidentně vůbec nestěžoval. Od té doby byl totiž jedním z nejvěrnějších návštěvníků jedné filipínské herní kavárny, kde mimo noci, kdy spal, trávil prakticky veškerý čas.

Dota, kterou si dle všeho opravdu zamiloval, mu nejenže sloužila jako jakési mentální cvičení, ale pomáhala mu i ulevit si od stresu. Netradiční medicína se tak setkala s úspěchem, díky čemuž si jeden stařík mohl parádně užít, jak nyní vyšlo najevo, poslední léta svého života. Na sociální síti 9GAG se totiž před pár dny objevil příspěvek informující o tom, že starý pařmen už není mezi námi. Vedle jeho staré fotky, která obletěla internet již před těmi pěti lety, k němu jeho autor přidal i další fotku z jeho oblíbené herny, kde visí něco jako jeho parte. S ohledem na ní lze nejenom brát tuto zprávu za důvěryhodnou, evidentní je díky ní i to, že na hry tento Filipínec nezanevřel ani později, a komunita ho brala jako svého váženého člena. Budiž mu země lehká!

Zdroj: 9gag.com
miluju videohry a hlavně ligu legend