Přejít k hlavnímu obsahu

Získejte skiny zdarma! Poslední 3 dny Pick'em PCS Challenge

21. 6. 2021 | 12:22 PUBG: Battlegrounds
Součástí probíhajícího turnaje PCS 4 je i Pick'em challenge, ve které můžete hlasovat pro své oblíbené týmy. Vzhledem k tomu, že hlasování končí až ve středu 23. června, tedy před zahájením posledního hracího týdne, můžete pomocí hlasování zvolit tým, který má velkou šanci na výhru. Tento článek vám napoví, proč by dané týmy měly být vybrány do vašeho Pick'emu.
PCS 4 Pick'Em
PCS 4 Pick'Em
Zdroj: PUBG CORPORATION

V první řadě bychom si měli objasnit, o čem se vlastně bavíme. Po spuštění hry v záložce ESPORTS najdete informace týkající se PCS 4. V podzáložce PICKEM máte dvojí možnost hlasování. První možnost je jen pro hráče s volnými kupóny, díky kterým si mohou zvolit vítěze PCS 4 v jednotlivých regionech. Kupón lze získat pouze nákupem tematických PCS skinů nebo pomocí kódů z oficiálního vysílaní na twitchi. Druhá možnost se nachází pod záložkou TEAM FACEOFF (viz screen) a je otevřená pro kohokoliv bez jakéhokoliv omezení. V každém regionu probíhají čtyři souboje dvou týmů. V tomto souboji jde o tipnutí týmů, který se lépe umístí v celkové tabulce. Konečné pořadí je určeno částkou, již se týmům během tří týdnů ligy podaří získat.

Faceoff
Faceoff
Zdroj: julda

Nejjasnější situace je v regionu APAC. Vzhledem k tomu, že vítěz daného týmu získá 20 000 amerických dolarů, je patrné, že o některých soubojích je již rozhodnuto. Týmy FURY a BURIRAM United Esports již mají jasné vítězství, zatímco ArkAngel Predator sice jistou výhru nemá, ale jeho soupeř v podobě The Colony by musel vyhrát a první jmenovaný tým by nesměl získat žádnou peněžní hodnotu (od 8. místa je odměna 3 000 amerických dolarů). V posledním souboji bychom jednoznačně zvolili tým Sharper Esport, který tento víkend skončil na druhém místě a jeho soupeř je po dvou týdnech u dna tabulky bez jakéhokoliv zisku peněz.

Pokud máte kupóny navíc, jeden z dvojice FURY a BURIRAM se stane nejspíše PCS 4 šampionem. Nicméně pokud nedisponujete více kupóny, doporučujeme vsadit kupón v regionu, kde je situace jasnější.

Prize Money v regionu APAC
Prize Money v regionu APAC
Zdroj: Liquipedia

V regionu Asia je situace nejsložitější. V rámci face-off je slibná pozice Multi Circle Gaming, jelikož tým Gen.G by musel vyhrát a MCG by nesměli brát žádné peněžní odměny. Dále je situace vyrovnaná, každopádně bychom v rámci lepší výchozí pozice volili týmy Afreeca Freecs a ENTER FORCE.36. V posledním duelu se jeví lépe Four Angry Men z důvodu sympatičtějších výkonů tohoto celku, i přesto, že jeho soupeř GPS GHIBLI má lepší výchozí pozici. Co se celkového vítěze týče, nejpravděpodobnější šanci na výhru mají Petrichor Road nebo MCG, titul ale můžou získat i další v pořadí. Pokud nemáte kupóny navíc, volbě vítěze bychom se v rámci tohoto regionu vyhnuli.

Prize Money v regionu Asia
Prize Money v regionu Asia
Zdroj: Liquipedia

Co se týče Ameriky, je zde velice velká pravděpodobnost, že Soniqs ovládnou celou PCS 4. Pokud máte volný kupón, doporučujeme zvolit právě tento tým. Co se týče face-off soubojů, kromě zmíněného týmu zde mají lepší pozici také Spacestation Gaming a Trogloditas, kdy se jejich soupeřům nepodařilo umístit na místech zaručujících peněžní odměny. Oath a Dignitas je souboj mezi aktuálně druhým a třetím týmem, nicméně Dignitas jsou o něco výhodnější, protože pro tento tým hlasovalo méně lidí a je zde tedy k dispozici lepší odměna.

Prize Money v regionu Amerika
Prize Money v regionu Amerika
Zdroj: Liquipedia

Jako poslední region zde máme naši Evropu. Za největší favority tohoto regionu se dají považovat Virtus.pro, kteří první týden ovládli, a i přes slabší druhý týden skončili na čtvrtém místě, díky čemuž mají do závěru nejlepší výchozí pozici. Co se týče face-off souboje, kromě zmíněného týmu dále volíme Heroic, jejichž forma v druhém týdnu byla oproti NAVI výborná. V posledních dvou soubojích může vyhrát kdokoliv, hodí se tak vybrat si FaZe Clan, který má lepší pozici a méně hlasů, díky čemuž je odměna za vítězství tohoto týmu větší. Totéž bohužel platí také o soupeři PiXeL1Kového týmu Digital Athletics, kde se o něco více vyplatí zvolit si BBL Esports.

Prize Money v regionu Evropa
Prize Money v regionu Evropa
Zdroj: Liquipedia

Za správný výběr vítěze je odměna 100 000 EP bodů, zatímco za správnou volbu ve face-off souboji záleží na hlasování komunity – čím více lidí pro daný tým hlasuje, tím je odměna menší. Pokud se vám podaří nasbírat dostatečný počet bodů, můžete si z ESPORT Shopu vybrat skiny s PCS 4 tématikou. Hodně štěstí všem!

PCS 4 odměny
PCS 4 odměny
Zdroj: PUBG CORPORATION
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!