Přejít k hlavnímu obsahu

Známe prvního finalistu! The eLiVe se konečně dočkal a ENTERPRISE poráží eSubu 2:0

28. 5. 2021 | 20:03 Counter-Strike 2
První semifinálové utkání play-off 1. Tipsport COOL ligy proti sobě svedlo eSubu a ENTERPRISE esports. Modrá krev měla pomalý start do sezóny, ale nakonec dokráčela až na druhé místo základní části, druhý jmenovaný celek pro změnu nestačil ani jeden tým z TOP 4. Opět se však ukázalo, že individuální zápasy ve vyřazovací části jsou něco jiného, než pravidelné zápasy každého s každým.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: grafika PLAYzone

Prvním překvapením úvodního semifinálového duelu bylo samotné veto. Série totiž začala mapou Dust II, kterou si vybrali ENTERPRISE. eSuba možná zaskočená byla, jejím hráčům to ale zase tolik nevadilo, minimálně tedy za CT stranu. Především díky sérii pěti bodů v řadě šla eSuba do vedení 9:6, poté se však ukázalo, že právě obranná strana je klíčová v obou táborech. Nikomu se sice nepodařilo vyhrát více než tři body v řadě, mírně navrch ale měli ENTERPRISE a výhrou 16:14 si ubránili vlastní volbu. AWP hráči pálili ostrými na obou stranách, a i když se blogg1s a forsyy příliš v duelech nepotkávali, tak tenhle faktor sliboval velkou podívanou i na Infernu.

Volba týmu eSuba začala dobře právě pro modrou krev. První dvě kola byla pod taktovkou jara, EP se k prvnímu bodu dostali překvapivě při slabším nákupu. I přesto měli eSubáci navrch, což v osmém kole potvrdil svým clutchem luko. Za stavu 1:8 ale ENTERPRISE zařadili na vyšší rychlostní stupeň, The eLiVe vyhrál klíčové kolo a skrze double AWP setup začali EP získávat sebevědomí. Sérií vyhraných kol v řadě nejen, že ukončili stranu, ale odstartovali i tu druhou. eSuba už se na více než 2 body nezmohla a o finalistovi bylo jasno. ENTERPRISE vyhráli 15 ze 17 posledních kol a The eLiVe konečně porazil blogg1se v ten nejlepší moment, jaký si mohl přát.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone
eSuba vs. ENTERPRISE esports
eSuba vs. ENTERPRISE esports
Zdroj: Zápasovník
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.