Přejít k hlavnímu obsahu

Známe upravený formát Hearthstone Grandmasters. Co na velmistra Jarlu letos čeká?

12. 2. 2021 | 10:00 Hearthstone
Nejprestižnější dlouhodobá soutěž na Hearthstone scéně si pro letošek projde pár změnami. Co po nich bude na velmistry v čele s naším Jarlou čekat?
Hearthstone Grandmasters
Hearthstone Grandmasters
Zdroj: Zdroj

Nejzásadnější soutěž celého aktuálního Hearthstone esportu si pro rok 2021 projde pár změnami. Už jen proto, že se mezi velmistry nachází i elitní český hráč Jaromír "Jarla" Vyskočil, by nás tyto úpravy rozhodně měly zajímat. Co tedy letošní dvě sezóny nabídnou? Obě budou nejprve sestávat ze sedmi týdnů, v nichž bude v každém na hráče na úvod čekat jedna GSL skupina. V té se bude první dva týdny bojovat stylem Conquest, následně dvakrát pomocí nejnovějšího módu Specialist, po němž bude následovat LHSko a na závěr přijde zase jednou řada na Conquest.

Hráči, kteří uspějí v těchto GSL skupinách, si to pak o víkendu rozdají v Single Elimination play-off. Osmička karetních mágů, která dosáhne během těchto sedmi týdnů na nejvíce výher, si to pak rozdá v závěrečném play-off – tam se bude v každém regionu hrát o jedno místo na světovém šampionátu. Na čtyři nejméně úspěšné hráče pak zase bude čekat sestup ze soutěže. Před sezónou dva se pak uvolněná čtyři místa zaplní nejúspěšnějšími hráči z Masters Tour. Tak doufejme, že se nejenže bude letos v Grandmasters stejně dobře jako vloni dařit Jarlovi, ale třeba že tam v druhé sezóně uvidíme i nějakého dalšího našince!

Hearthstone Grandmasters 2021
Hearthstone Grandmasters 2021
Zdroj: playhearthstone.com
miluju videohry a hlavně ligu legend