Přejít k hlavnímu obsahu

Známe všechny týmy, co si zahrají ESL Pro League. Prosadí se SINNERS v nejsilnější konkurenci?

24. 7. 2021 | 14:10 Counter-Strike 2
Po letní pauze na nás už čeká jeden z nejnabitějších turnajů tohoto roku. O to více je ceněné, že vedle všech týmů z TOP 19 světového žebříčku, uvidíme i českého zástupce v podobě SINNERS. Turnaj sice bude probíhat v online prostředí, ale i přesto určitě nebude o kvalitní Counter-Strike nouze.
ESL Pro League
ESL Pro League
Zdroj: ESL

Momentálně nám probíhá v Counter-Strike světě letní pauza, která tradičně přináší spoustu pikantních přestupů a spekulací. Faktem ovšem je, že po této pauze na nás čeká možná ten nejnabitější turnaj tohoto roku a Česko na něm bude mít svého zástupce v podobě SINNERS. Bude to vůbec poprvé, co se ryze český tým dostal na tak obrovský turnaj a zahraje si proti nejlepším z nejlepších.

ESL Pro League Season 14 se účastní 24 celků z celého světa. Polovina z nich jsou partnerské týmy, které jsou součástí každé sezóny. Dalších pět týmů vzešlo z kvalifikací, jenž jsou součástí ESEA Premier, a právě mezi tyto týmy řadíme i SINNERS. Zbylých sedm nejvýše postavených celků v ESL žebříčku pak doplnilo zbývající volná místa, a tím byl seznam týmů kompletní. Podtrženo, sečteno ve finále tak vidíme všech TOP 19 nejlepších celků ze světového žebříčku v jednom samostatném turnaji.

Turnaj se měl původně odehrát na Maltě, avšak nynější situace to nakonec neumožnila. Hrát se tedy bude v online prostředí, což může turnaji uškodit na kráse a relevanci. Největší rána to je ale pro SINNERS, jelikož zkušenosti z tak velkého turnaje má na svém kontě pouze Tomáš "oskar" Šťastný a to z dob minulých. V podaném výkonu to však může být spíše pomoc, protože jak je známo, tak méně zkušené celky podávají v online prostředí lepší výkony, než jaké by podávali pod tlakem na obrovském pódiu. Jestli to tak bude, či nikoliv, se dozvíme 16. srpna, kdy ESL Pro League Season 14 startuje.

Zdroj: HLTV.org
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.