Přejít k hlavnímu obsahu

Ben Brode končí u Blizzardu!

22. 4. 2018 | 19:32 Hearthstone
Legendární Ben Brode, jeden z hlavních vývojářů hry Hearthstone, předevčírem oznámil konec své kariéry v Blizzardu. Team 5, který se zabývá vývojem Hearthstone, se nyní bude muset obejít bez tohoto charismatického chlapíka v červené košili s jedinečným smíchem, který znal snad každý hráč této populární karetní hry.
Výchozí obrázek

Legendární Ben Brode, jeden z hlavních vývojářů hry Hearthstone, předevčírem oznámil konec své kariéry v Blizzardu. Team 5, který se zabývá vývojem Hearthstone, se nyní bude muset obejít bez tohoto charismatického chlapíka v červené košili s jedinečným smíchem, který znal snad každý hráč této populární karetní hry.


"Mým přátelům, spolupracovníkům a Hearthstone komunitě,

po patnácti letech u Blizzardu a téměř deseti letech práce na Hearthstone jsem udělal nesmírně obtížné rozhodnutí k přesunu na nové dobrodružství.

Panečku, bylo opravdu těžké to takhle napsat.

Bylo mi dvacet let, když jsem začal mojí kariéru u Blizzardu. Mou první funkcí byl "Night Crew Game Tester".

Od té doby se mi vedlo dobře. Pořádal jsem eSport eventy, oznamoval BlizzCony, hrál v rockové skupině, psal rap a pracoval s neuvěřitelnými lidmi. Ovšem ta největší událost se stala v roce 2008, kdyz jsem se přidal k "Team 5", který vyvíjí Hearthstone.

Na Hearthstone jsem opravdu hrdý. Lidé mi říkají, jak tato karetní hra stmelila jejich rodiny blíže k sobě, nebo jak si našli blízké přátele na některém z Fireside Gatheringů. Jiní mi děkují za inspiraci k tomu, aby se mohli sami stát herními vývojáři. Je famózní být součástí něčeho, co se odráží na tolika lidech.

Ovšem čím víc jsem pyšný na Hearthstone, tím víc jsem pyšný na náš tým, který ho vyvíjí.

Žádný tým není stejný, jako ten náš. Za těch deset let, co to dělám, tam přišlo i odešlo mnoho mužů i žen, ovšem "duše kolektivu" je stále stejná. Vždy jsme věděli, že nejdůležitější věcí není hra, ale tým. Dobrý tým dokáže dobré věci, a Hearthstone je ta nejlepší. Není to jen práce. Je to společná radost. Chodili jsme do práce s tím, že se pokusíme udělat hru, kterou tak milujeme, zase o něco lepší.

Často jsme sledovali Hearthstone Reddit, abychom mohli opět udělat hru o něco lepší. Miloval jsem hloupé memes i účast v duchaplných debatách. Snažili jsme se být co nejvíce dostupní na sociálních sítích a myslím, že se nám to docela dařilo. 

Tím, že jsem médiím na očích, dostávám většinu uznání já, avšak v týmu je více než dalších 80 lidí a právě ti vytvářejí karty, brawly, eventy, mise a další vymoženosti. Jsem si jistý, že hra je v těch nejlepších rukách a těším se, až uvidím novou generaci Hearthstone s novým leaderem.

Jsem velmi šťastný, že můžu udělat takové riskantní rozhodnutí v mém životě jako nyní. Plánuji spoluzaložit novou firmu. Nejspíše budeme vytvářet hry, zatím ovšem nic není jisté. Těším se na designování, programování a opět opravdové vytváření nových věcí!

Blizzarde, děkuji za šanci pracovat právě na Hearthstone. Nemůžu se dočkat, s čím přijdete příště. A pro vášnivou komunitu - budete mi chybět vy i radost, kterou jsme společně sdíleli. Děkuji za to, že jste my udělali práci na Hearthstone tak zábavnou. Miloval jsem každou minutu.

S pozdravem, 

Ben Brode."

Ben Brode bude chybět určitě každému hráči Hearthstone a i těm, kteří se s kartičkami nekamarádí. Nám nezbývá nic jiného, než popřát mu hodně štěstí do jeho nového života! Snad si ho bude užívat stejně, jako doteď.

V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.