Přejít k hlavnímu obsahu

Blackjacková legenda: Erica Schoenberg

26. 1. 2015 | 09:18 Poker
Pokud bychom pátrali po klasickém hráči blackjacku, nejčastěji bychom asi narazili na muže středního věku s lehkou nadváhou, řídnoucími vlasy a hrozným oblečení. Tyto podmínky ale naše legenda rozhodně nesplňuje. Dnes se totiž podíváme na úspěšnou hráčku hazardních karetních her, Ericu Shoenberg. Tato křehká slečna, která se narodila ve městě Akron v Ohiu, má přezdívku "Blackjack Babe". Bývalá modelka je totiž nejenom velmi dobrá ve hraní karetních her, je ale také velmi krásná.
Výchozí obrázek

Pokud bychom pátrali po klasickém hráči blackjacku, nejčastěji bychom asi narazili na muže středního věku s lehkou nadváhou, řídnoucími vlasy a hrozným oblečení. Tyto podmínky ale naše legenda rozhodně nesplňuje.

Dnes se totiž podíváme na úspěšnou hráčku hazardních karetních her, Ericu Shoenberg. Tato křehká slečna, která se narodila ve městě Akron v Ohiu, má přezdívku "Blackjack Babe". Bývalá modelka je totiž nejenom velmi dobrá ve hraní karetních her, je ale také velmi krásná.

Je ale tato kráska opravdovou blackjackovou legendou, nebo těží jen ze své překrásné tváře a postavy. Právě tomu se dnes podíváme na zoubek.

Erica a její blackjackové začátky

Erica Schoenberg se seznámila s kartami již ve velmi útlém věku. Poprvé si blackjack a poker zahrála už v pěti letech. Se základními pravidly ji seznámili členové její rodiny. Od té doby si budoucí modelka sem tam jednu z těchto her zahrála. Zatím to nebylo ale nic světaborného.

Do světa velkého blackjacku se dostala až po svých dvacátých narozeninách. V té době se totiž dala dohromady se správnými lidmi a najednou se z ní stala členka světoznámého MIT Blackjack Teamu. V této skvělé společnosti se také poprvé dozvěděla o počítání karet. Začala se tedy učit správné herní postupy a vyzkoušela i pár blackjackových turnajů. Právě díky turnaji získala svou první větší výhru. Byl to hned její první turnaj v této oblíbené karetní hazardní hře a domů si odnesla slušnou výhru v hodnotě $2000.

Tato výhra ji ještě více povzbudila a Erica se začala zdokonalovat v počítání karet. Rozhodla se také navštívit další turnaje v blackjacku. Zde začíná její úspěšná blackjacková kariéra.

Ultimate Blackjack Tour a World Series of Blackjack

Díky tomu, že tato krasavice pracovala jako modelka, která navíc uměla velmi dobře hrát blackjack, byla skvělou volbou pro show s názvem Ultimate Blackjack Tour, kterou vysílala americký televizní stanice CBS. V jedné z epizod této TV show skončila Blackjack Babe na skvělém druhém místě, což byla předzvěst její skvělé kariéry.

Ale Erica nebyla jen součástí Ultimate Blackjack Tour. Díky svým skvělým výsledkům si vysloužila i další pozvánku, a to do World Series of Blackjack. Objevila se ve druhé a třetí sérii této oblíbené televizní show. Nejlepších výsledků dosáhla právě ve druhé sérii, kdy se na chvíli dostala dokonce na druhé místo. Během prostřední části turnaje se jí ale přestalo dařit a ze hry vypadla.

Erica začíná pokukovat po pokeru

Erice se ve světě blackjacku skvěle dařilo a právě díky tomu se stala slavnou. Když se tedy do světa dostala informace, že se Erica rozhodla vyzkoušet poker, byla spousta lidí překvapených. Ale Erica se této role zhostila opravdu skvěle a během několika málo měsíců se dostala do popředí i ve světě pokeru. Na WPT Championship v roce 2006 obsadila výborné 16. místo, které jí vyneslo $117 165.

A to nebylo vše. Svou skvělou formu si přenesla i do dalšího roku. Začalo to výhrou na Mandalay Bay Poker Championship 2007 ($105 875) a následně pokračovalo třetím místem na turnaji WSOP $1500 No Limit Hold´em ($261 646). Od této doby je nedílnou součástí komunity nejlepších pokerových hráčů na světě. Kromě top turnajů jste ji ale také mohli vidět v televizní show WPT Ladies Night Event a Strip Poker.

V pokerových kruzích si našla i svého budoucího manžela, Ericka Lindgrena, kterého si v roce 2011 vzala. Pro úplnost ještě doplníme, že během své pokerové kariéry si tato pohledná blondýnka přišla na více jak $870 000.