Přejít k hlavnímu obsahu

Blizzard představil pravidla pro novou HCT sezónu

13. 12. 2017 | 20:17 Hearthstone
Rok 2017 se pomalu blíží ke svému konci a je už tedy nejvyšší čas začít s přípravou na sezónu další. Blizzard dnes konečně představil nový systém na získávaní HCT bodů, který vypadá více než zajímavě. Větší peněžní odměny a lákavější ceny za ladder? No, to si líbit necháme!
Výchozí obrázek

Rok 2017 se pomalu blíží ke svému konci a je už tedy nejvyšší čas začít s přípravou na sezónu další. Blizzard dnes konečně představil nový systém na získávaní HCT bodů, který vypadá více než zajímavě. Větší peněžní odměny a lákavější ceny za ladder? No, to si líbit necháme!

Změny k životu patří. A když jsou to změny k lepšímu, není ani důvod, proč bychom si na ně stěžovali. Celý rok v Hearthstone probíhá naprosto stejně – začít sezónu, hitnout legendu, snažit se dosáhnout co nejlepšího legend ranku, začít další sezónu, hitnout legendu... No prostě je to pořád to samé. A vzhledem k tomu, že systém ladderu se od začátku HSka vlastně ani neměnil, dělat tohle několik let za sebou pro profesionální hráče moc velká zábava není. Nic jiného jim ale vlastně nezbývá. Chtějí-li se totiž dostat až na mistroství světa, začít musí i tak u ladderu a minimálně v první části roku, kdy má ještě sbírání HCT bodů cenu, musí na rankedu bojovat, ať už je to baví, nebo ne. 

Nejednoho hráče tedy napadlo, že pro novou sezónu vývojáři z Blizzardu zamakají a vytvoří nový ladder systém, který by více než nudu představoval zábavu, o kterou má jít v Hearthstone především. Ale... přešel Blizzcon a kde nic, tu nic. Přišel prosinec a stále nic. Do konce roku zbývají ani ne tři týdny a stále nic. A najednou, BUM. Změny ladderu se hráči sice nedočkali, místo toho Blizzard vydal do světa zprávu o novém HCT rankingu. A ten s sebou přinesl tolik super novinek, že nám najednou nějaký ladder nepřijde tak důležitý. O dost větší peněžní odměny, podpora pro talentované hráče a týmy, pod kterými tito šikulové hrají? No, to opravdu nevypadá špatně! Vše vypukne 1. ledna, kdy začne první sezóna. Ta bude jako jediná trvat pouze tři měsíce, ostatní už budou o měsíc delší. 

Nové bodování:

Žádná velká novinka, body půjde získat velice podobně jako v minulých sezónách.

Hearthstone Masters:

Naprostá novinka, která na nás nadcházející rok čeká! Všechny HCT body, které získáte v posledních třech sezonách (ze začátku roku tedy tuto novinku ještě nevyužijete), vás zároveň zařadí i do tohoto systému. Ten je dělen na tři tzv. Tiery. Podle toho, ve kterém skončíte, na vás budou čekat odměny. Zatímco v Tieru 3, který nevypadá naprosto nedosažitelný, to bude pouze pozvání na měsíční online turnaje z dílny Blizzardu a nějaké oblečení, za Tier 2 a Tier 1 na vás čeká už i peněžní odměna.

Odměny pro týmy:

Zajímavá je i další novinka, Blizzard může podpořit malé i velké organizace. Všechny schválené týmy budou moci nominovat tři hráče, kteří je budou během celé sezóny reprezentovat. Body, co získají, se následně sečtou a na 10 nejlepších organizací budou čekat pěkné finanční odměny. Ani tuto vymoženost nepůjde využít hned, začne totiž platit až od druhé sezóny.

miluju videohry a hlavně ligu legend