Přejít k hlavnímu obsahu

Čech Petr Jelínek vyhrál na EPT dva a čtvrt milionu korun

17. 2. 2015 | 09:00 Poker
Francouzské město Deauville se stalo na začátku února dějištěm dalšího podniku Evropské Pokerové Tour. Vzhledem k souběžně hranému australskému festivalu Aussie Millions zaznamenal poměrně nízkou účast a do hlavního turnaje naskočilo pouhých 592 hráčů. Pro titul a odměnu 543 700€ si v něm došel bulharský hráč Ognyan Dimov. Miláčkem televizních diváků se ale stal jiný finalista. Amaterský hráč s vizáží Jeana Rena Joseph Carlino.
Výchozí obrázek

Francouzské město Deauville se stalo na začátku února dějištěm dalšího podniku Evropské Pokerové Tour. Vzhledem k souběžně hranému australskému festivalu Aussie Millions zaznamenal poměrně nízkou účast a do hlavního turnaje naskočilo pouhých 592 hráčů. Pro titul a odměnu 543 700€ si v něm došel bulharský hráč Ognyan Dimov. Miláčkem televizních diváků se ale stal jiný finalista. Amaterský hráč s vizáží Jeana Rena Joseph Carlino. Francouzský restauratér se sicilskými kořeny bavil hráče i diváky přenosů neustálým prozpěvováním a veselými průpovídkami. Finálový stůl sice opustil už na 6. místě, ale pokeroví fanoušci si ho budou jistě pamatovat déle než bulharského vítěze.

Do hlavního turnaje zasáhlo i deset českých zástupců. Žádný z nich ale neprošel přes druhý hrací den a finančně tak vyšli všichni naprázdno.

Úplně bez úspěchu ale čeští hráči z Normandie neodjeli. Kouč výukového portálu PokerArena.cz Petr „Jelly“ Jelínek nastoupil do vedlejšího turnaje se vkladem 2 200€ a mezi 193 účastníky vybojoval vítězství ohodnocené odměnou 82 050€. Petr postupoval už z prvního hracího dne na průběžném jedenáctém místě. V tom druhém už nastupoval na finálový stůl s téměř čtvrtinou všech žetonů ve hře, a když v posledních třech lidech vyřadil se svým A(trefy)6(trefy) na boardu 9(trefy)8(srdce)7(trefy)Q(kára)3(trefy) Jespera Feddersena s 9(kára)8(kára), patřila mu převaha na žetony i na začátku finálového heads-upu. Jellyho poslední soupeř Ludovic Geilich (čtvrtý hráč EPT10 London a vítěz UKIPT Marbella) se sice ještě na chvíli dostal do vedení, ale ve velké hře, ve které britský hráč nestačil s K(piky)T(kára) na boardu 6(srdce)K(kára)A(kára)3(kára)J(kára) na Petrovu trojici šestek, se většina chipů vrátila na českou stranu.

Petr už si pak vítězství vzít nenechal a po rozhodující sehrávce, ve které šly vžechny žetony do hry ještě před flopem, dorazil se svým A(kára)7(kára) Geilichovo Q(srdce)J(piky) po vyložení boardu 9(srdce)6(kára)8(piky)A(piky)5(trefy). Petr Jelínek svým vítězstvím navázal na Martina Kabrhela a Vojtěcha Růžičku, kteří v Deauville uspěli v uplynulých sezonách v nejdražším High Rolleru.

Vyzkoušejte si poker a získejte do začátku 50$ zdarma

Chtěli byste také začít hrát poker? Momentálně jsou k tomu skvělé podmínky na dvouch největších hernách PokerStars a Party Poker.

Pro nové hráče si připravily bonusy, ve kterých do začátku získají více než tisíc korun. Jak se dostat ke 40$ bonusu na herně PokerStars a k 10$ bonusu na herně Party Poker se dozvíte zde: Klikněte zde a získejte 50$ na poker nyní

Článek připravila redakce největšího českého výukového pokerového portálu Poker-Arena.cz. Čtenáři zde naleznou každý den nejnovější zprávy a zajímavosti ze světa pokeru, výuková videa od českých profesionálů, strategické série, návody jak vybrat tu nejlepší pokerovou hernu či online casino a samozřejmě mnoho dalšího. Na diskusních fórech Poker-Arena.cz na Vás čeká největší a nejpřátelštější komunita lidí v České a Slovenské republice, které spojuje jejich koníček - poker.