Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč A1GA součástí PENTA Sports

7. 2. 2018 | 01:14 Battalion 1944
V minulých článcích jsme si něco řekli o ryze českých týmech nového FPS titulu s cílem prorazit na esport scénu. Nyní si povíme o jednom hráči, který to hned od úvodu zkouší v zahraničí.
Výchozí obrázek

V minulých článcích jsme si něco řekli o ryze českých týmech nového FPS titulu s cílem prorazit na esport scénu. Nyní si povíme o jednom hráči, který to hned od úvodu zkouší v zahraničí.

Pokud nejste opravdoví esportoví fajnšmekři a nesledujete scénu opravdu každého titulu, nejspíše vám jméno Františka 'A1GA' Kotačky nic neřekne. Jde o 20letého hráče, který má za sebou kompetitivní minulost v Rainbow Six: Siege, kde během dvou účastí v nejvyšší soutěži Pro League získal dvě bronzové medaile. Ačkoliv nemá RB6:S lokální turnajovou podporu, A1GA se i díky působení v PENTA Sports věnoval půl roku hraní na plný úvazek. Do Penty zamířil začátkem roku 2016 jako kapitán týmu ReFL3X a podíval se na LAN akce do Katowic či na DH Tours.

Nyní však začíná nová etapa jeho kariéry. Stává se totiž již potřetí součástí organizace PENTA Sports a to v novém a výše zmíněném titulu Battalion 1944. Jeho služby si totiž vyhlídla parta bývalých Call of Duty 4 hráčů v čele s Erikem 'FrosteR' van den Biggelaarem, kterého si fanoušci kultovního FPS titulu budou pamatovat nejen z působení v Power Gaming nebo TCM Gaming, ale také jako historicky jednoho z mála zahraničních hráčů hájících barvy českého týmu eSuba.

Hráči i vedení organizace vkládají do Battalionu, nováčka na esport scéně, velké naděje a všichni společně doufají, že z něj vyroste velký hráč ve světě esportu. My naopak doufáme, že i přes Early Access bude turnajů jen přibývat, aby bylo českým a slovenským hráčům kde fandit!

Nový Battalion 1944 tým PENTA Sports:

{#Nizozemsko} Erik 'FrosteR' van den Biggelaar
{#Česká Republika} František 'A1GA' Kotačka
{#Finsko} Jani 'synde' Koskinen
{#Velká británie} Dawid 'pukiz' Kuder
{#Finsko} Ville 'rEplan' Ijäs

Zdroj: @pentasports
Štítky: penta
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.