Přejít k hlavnímu obsahu

CLG propouští Hearthstone sekci

14. 3. 2017 | 13:05 Hearthstone
K poměrně překvapivému kroku se odvážila známá americká organizace CLG. Po pouhých dvou měsících padlo rozhodnutí o ukončení spolupráce s Hearthstone sekcí. Ta se doteď skládala ze tří neamerických hráčů. Důvodem je oficiálně nespokojenost s výsledky sekce.
Výchozí obrázek

K poměrně překvapivému kroku se odvážila známá americká organizace CLG. Po pouhých dvou měsících padlo rozhodnutí o ukončení spolupráce s Hearthstone sekcí. Ta se doteď skládala ze tří neamerických hráčů. Důvodem je oficiálně nespokojenost s výsledky sekce.

Jsou to téměř přesně dva měsíce, kdy Counter Logic Gaming (CLG) oznámilo příchod tří kartičkářů a založení týmové sekce v Hearthstone. Ta se sestávala ze známých hráčů, konkrétně {#Německo} Xixo{#Dánsko} Hoej{#Korejská republika} Surrender. Sama organizace se během nabírání sekce nechala na svém webu slyšet, že má pod záštitou "jeden z nejsilnějších HS týmů".

Idylka ale zjevně dlouho netrvala. Během dvou měsíců se hráči účastnili několika turnajů, přičemž nejlepší výsledek zaznamenal Xixo, když hned v prvním týdnu svého působení si došel pro 4. místo na WESG v Číně, s výhrou 20 000 dolarů. Hoej k tomu ještě následně přidal vítězství na GamersOrigin Hearthstone Challenge, ačkoliv tento turnaj se s WESG srovnávat určitě nedal.

To zřejmě bylo pro americkou organizaci málo a ta se tak rozhodla k radikálnímu kroku, kterým bylo propuštění celé sekce a odchodem z Hearthstone scény. Tým ještě bude působit do konce tohoto měsíce, během kterého byly v plánu dva velké turnaje. Jedním byl ONOG Pax East Major, který proběhl minulý víkend a kde se ani jeden z trojice nedostal do TOP16. Druhým pak bude tento týden SXSW Major, konaný v texaském Austinu.

Xixo po triumfu ve StarSeries, ještě v dresu NaVi

Jedná se o poměrně nečekaný krok a je otázkou, jestli jsou za odejitím sekce skutečně nepříliš přesvědčivé výsledky. Ve hře jako Hearthstone se totiž nedá na nejlepší umístění spolehnout ani v případě, že máte ty nejlepší hráče, což je jistě skutečnost, se kterou muselo vedení CLG počítat. Dost možná tak může být za rozhodnutím něco jiného.

Zajímavé je v tomto ohledu vyjádření Xixa. Lze z něj vyčíst jistý pocit zodpovědnosti za aktuální události, přestože právě Xixo měl nejlepší výsledky z celé trojice, a dost možná i naznačení, že si na začátku utrhli větší sousto, než byli schopni vstřebat. Stejně tak je ale možné, že německý hráč pouze vzal gentlemansky vinu na sebe.

CLG nijak nespecifikovalo, zda-li se hodlá v budoucnu k této karetní hře vrátit.

Vyjádření {#Německo} Sebastiana "Xixo" Benterta pro web CLG:

Chtěl bych poděkovat CLG za čas strávení s nimi. Přestože jsme smutní, že bylo naše působení takto krátké, bylo o nás dobře pečováno. Chtěl bych se omluvit oběma mým spoluhráčům. Původně jsem to byl já, kdo za nás mluvil a rozhodl se připojit k CLG. Co se budoucnosti týče, hledáme další možnosti. Cítím se zodpovědný za své spoluhráče a slibuji že udělám co budu moci, aby jim aktuální situace ublížila co nejméně. Pokud by se nějaký tým či sponzor o nás zajímal, neváhejte mne kontaktovat. Hearthstone nabízí odlišné možnosti propagace než ostatní eSportové tituly a je to něco, s čím se snažím sám seznámit. Rádi bychom požádali fanoušky, aby nám nadále fandili zatímco budeme naposledy hájit barvy CLG během PAX a SXSW a snad i v budoucnu.

Zdroj: clgaming.net
Štítky: hearthstone, CLG