Přejít k hlavnímu obsahu

Co bude se Zoirenem? Míří do latinské Ameriky!

15. 12. 2017 | 09:04 League of Legends
Český midař Zoiren si jako další zahraniční štaci zvolil Jižní Ameriku a tým ZAGA Talent Gaming.To je pro jakéhokoliv českého hráče ve světě esportu premiéra. Sám Michal 'Zoiren' Zíka si v minulosti zahrál ve všech koutech Evropy, od západu ve Španělsku, až po východ v Rusku. V posledních týdnech jsme mohli zahlédnout jeho odchod od Inside Games Tribunal, což bylo předzvěstí další zahraniční štace. O to zajímavější je následující destinace - latinská Amerika!
Výchozí obrázek

Český midař Zoiren si jako další zahraniční štaci zvolil Jižní Ameriku a tým ZAGA Talent Gaming.

To je pro jakéhokoliv českého hráče ve světě esportu premiéra. Sám Michal 'Zoiren' Zíka si v minulosti zahrál ve všech koutech Evropy, od západu ve Španělsku, až po východ v Rusku. V posledních týdnech jsme mohli zahlédnout jeho odchod od Inside Games Tribunal, což bylo předzvěstí další zahraniční štace. O to zajímavější je následující destinace - latinská Amerika!

Zoiren se stal jednou ze dvou evropských akvizicí týmu ZAGA Talent Gaming, hrající nejvyšší LAN soutěž, tedy z oblasti severní latinské Ameriky, kde největší konkurencí je celek Rainbow7, bývalý Lyon Gaming. Společně s Dánem Grisenem se tak dá dohromady s Kolumbijcem, Mexičanem či Peruáncem Voltigorem, který v organizaci z El Salvadoru působí již od založení v roce 2015.

Český hráč si s tímto celkem zahraje lokální soutěž LLN, kde se udržel po úspěšné baráži koncem sezóny letos v létě. Co můžeme od ZAGA Talent Gamingu očekávat, to ukáže až samotná liga startující v únoru. Pro Zoirena jde po působení v Gambit Esports a dalších týmech o nejexotičtější destinaci, tak doufáme, že v lokální konkurenci ukáže špetka Evropy, zač je toho loket.

Soupiska týmu ZAGA Talent Gaming:

{#Peru} Mauricio 'Voltigore' Gutiérrez 
 Julián 'Julaxe' Escobar 
{#Česká Republika} Michal 'Zoiren' Zíka 
{#Mexiko} Eduardo 'Andreus' Pérez 
{#Dánsko} Emil 'Grisen' Brouwer 

Mimo přestupu pod křídla latinskoamerického týmu uvidíme tento víkend Zoirena bojovat v rámci EU Scouting Grounds od Copenhagen Flames. V soutěži pro velké talenty či hráče snažící se o restart kariéry se na každé pozici představí tři hráči a jedno je jisté, Scouting Grounds budou ostře sledované evropskými LCS týmy. Šance udělat si jméno a jednou jít ve šlépějích Sheriffa stále je! V akci se měl původně představit i Freeze, ten však dal přednost účasti boji o titul na Hitpoint FINALs 13 s týmem IG.Tribunal. Celé klání bude streamováno na Twitch kanále FlamesTV.

Štítky: ZAGA, Zoiren
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.