Přejít k hlavnímu obsahu

Denyk: Zatím si neuvědomuji, co jsem dokázal

14. 11. 2016 | 17:47 League of Legends
Historický moment pro League of Legends u nás se stal 6. listopadu na výstavišti BVV Brno. Petr 'Denyk' Haramach potřetí bojoval na finále MČR a potřetí odešel úspěšně, čímž se stal historicky nejúspěšnějším hráčem u nás! My jsme si to samozřejmě nemohli nechat ujít.Zdravím, Petře. Máme týden po finále, jak se aktuálně cítíš? Už si to vše uvědomuješ? Kam jsi umístil pohár?
Výchozí obrázek

Historický moment pro League of Legends u nás se stal 6. listopadu na výstavišti BVV Brno. Petr 'Denyk' Haramach potřetí bojoval na finále MČR a potřetí odešel úspěšně, čímž se stal historicky nejúspěšnějším hráčem u nás! My jsme si to samozřejmě nemohli nechat ujít.

Zdravím, Petře. Máme týden po finále, jak se aktuálně cítíš? Už si to vše uvědomuješ? Kam jsi umístil pohár?

Cítím se dobře a momentálně si užívám funny preseason změny v LoL, samozřejmě také odpočívám a užívám si volno a real life. Nějakým způsobem si zatím neuvědomuji hodnotu toho, že jsem dokázal na české scéně něco, co ještě nikdo jiný ne, ale třeba to přijde ještě s větším odstupem času. Pohár je momentálně umístěný v obývácím pokoji mých rodičů na vesnici. Mamka se chce chlubit (smích).

Ale pojďme pěkně popořádku. Už na LAN finále jste ukázali výtečnou formu, kde vás nikdo nezastavil.

I když jsme na LAN finále byli se Zoirenem, tak ano - ukázali jsme přesvědčivé výkony, ale věděli jsme, že MČR bude jiné.

Uvědomoval sis vaší pozici suverénní domácí jedničky, než se složila nová eSuba?

Ano, uvědomoval, a dokonce i po tom, co se složila nová eSuba.

V rozhovoru před finále jsi řekl, že jsi rád za složení finálového zápasu. Připravovali jste se na eSubu nějak speciálně?

Ano, byl jsem moc rád, že sestava eSuby vypadala silně a také silná byla, protože mám rád konkurenci a ten "hype" kolem toho. Na eSubu jsme se nijak zvlášť nepřipravovali. Trénovali jsme a věděli jsme, že pokud zahrajeme tak, jak po nás Tomáš vyžaduje, vzejdeme jako vítězové.

Jak vůbec probíhá taková příprava s koučem Tomášem Kněžínkem? Zkus ji obyčejným smrtelníkům popsat.

Nijak zvlášť, Tomáš je taková opička, která nám zvedá náladu (smích). Ne, teďka vážně, Tomáš je jeden z nejlepších lidí, co jsem v souvislosti s LoLkem poznal. Je to výborný coach, stratég a kamarád v jednom. Příprava probíhala tak, že jsme trénovali a Tomáš se snažil do nás implementovat jeho vizi hry, což se asi tak z 20% procent podařilo.

Turnajem jste až do finále prošli naprosto hladce, nebál ses toho, že při střetu s eSubou tvrdě narazíte?

Nebál jsem se. Věděl jsem, že jsme dobře připraveni a na zápas jsem se velmi těšil. 

Jak bys popsal jednotlivé hry z pohledu hráče? Bavil jsem se o nich s vaším koučem a zajímá mě tvůj postoj na vývoj finálové série.

První hra: byli jsme na ni perfektně strategicky připraveni a podle toho také vypadala. Dali jsme do ní 100% soustředění a proto jsme ji hladce vyhráli.

Druhá hra: bohužel v teamu nastala až příliž velká pohoda a trošku jsme našeho soupeře podcenili, začali se přizpůsobovat hře eSuby a díky jejich lategame kompozici nakonec eSuba vyhrála.

Třetí hra: při picku v třetí hře jsme měli nějaké mic issues a vzniklo z toho to, že jsme vlastně ztratili ban, protože eSuba neakceptovala novou pick/ban fázi. Museli jsme tedy hodně improvizovat, ale zde se ukázalo, že nás Tomáš naučil aspoň těch dobrých 20% z jeho pojetí hry (smích).

Třetí hra finále, konec, třetí titul. Měl jsi na místě své blízké, se kterými jsi tento unikátní a historický moment mohl sdílet?

Pocit při výhře byl velice dobrý vzhledem k napětí, které okolo finále bylo. Na místě jsem měl své blízké a proto bych chtěl poděkovat hlavně mé přítelkyni, která mě v hraní neskutěčně podoporuje. Potom také své rodině, která se poprvé přišla podívat, co vlastně hraju, a podpořit mě.

Tetování tě zdobí několik. Co pro tebe titul znamená, nestálo by to třeba i za speciální značku na svém těle?

Titul pro mě znamená hodně, ale né zase tolik, že bych si něco okolo něj nechal vytetovat (smích). Možná jen rozpojený internetový kabel, který trošku charakterizuje české akce. Ale ne, samozřejmě bych chtěl říct, že MČR byla super akce a velice mile mě překvapila. Organizátoři odvedli super práci a patří jim veliká poklona.

Co bude s Fraternitas nadále? Do ROG Masters jdete jako jediní s nezměněnou sestavou, váš cíl je asi jasný, co?

Fraternitas předpokládám poběží stejně dobře jako doposud, a ano, budeme chtít si dojít pro obhajobu titulu v RoG a dobýt znovu Svitavy.

Myslíš, že je právě stálost sestavy vaší hlavní předností?

Největší naší předností je trenér Tomáš, každopádně bych chtěl klukům moc poděkovat za to, že spolu držíme, máme dobré vztahy a že jsme tak dobrá parta.

Závěrečná otázka, jak to s tebou bude nadále? Nebojíš se ztráty motivace, nebo máš touhu hranice stále posouvat?

Jak to se mnou bude nadále, to se uvidí. Mám nějaké nabídky ze zahraničí, ale není příliš pravděpodobné, že je využiji - do války ani do zimy se mi nechce. Ztráty motivace se nebojím, protože si myslím, že jsme natolik dobrá parta, že se dokážeme podpořit navzájem. 

Ještě jednou bych ti chtěl k historickému hattricku pogratulovat! Nyní máš tu možnost vzkázat fanouškům Bratrstva, nebo třeba začínajícím hráčům.

Děkuji. Chtěl bych moc moc moc poděkovat všem lidem okolo FTS, našim partnerům a hlavně fanouškům! Děkujeme moc za celý tým, velice si Vaší podpory vážíme a budeme se snažit vás nezklamat i na nadcházejících akcích.

Pro začínající hráče : je to jen ve Vás, snažte se a dělejte to, co vás baví :).

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.