Přejít k hlavnímu obsahu

Dignitas opouští srdcař Bakery

14. 11. 2017 | 20:25 Heroes of the Storm
Bývalý kapitán jednoho z nejúspěšnějších evropských celků Heroes of the Storm: Team Dignitas odchází z kolektivu. Důvodem je herní únava a "přepracovanost". James "Bakery" Baker se rozhodl, že zatím bude odpočívat a časem se vrátí na profesionální HotS scénu. Kdy a kam? To zatím nevíme, ale brzy se to určitě dozvíme.
Výchozí obrázek

Bývalý kapitán jednoho z nejúspěšnějších evropských celků Heroes of the Storm: Team Dignitas odchází z kolektivu. Důvodem je herní únava a "přepracovanost". James "Bakery" Baker se rozhodl, že zatím bude odpočívat a časem se vrátí na profesionální HotS scénu. Kdy a kam? To zatím nevíme, ale brzy se to určitě dozvíme.

Team Dignitas vstoupil do Heroes of the Storm vod v lednu 2015. První tým nedosáhl očekávaných výsledků a byl následně propuštěn. Před pražským Road to BlizzCon se vedení Dignitas rozhodlo podpořit evropský mix Bob Question Mark a dali klukům šanci úkazat, co v nich je.

Bakery a spol nezklamali a začali válet. První debut nového týmu Team Dignitas se odehrál na 2015 HWC - Europe Championship a byl stříbrný, na prestižním BlizzConu 2015 se jim povedlo vzít podruhé stříbro. Od té doby se změnilo několik hráčů, ale kapitán zůstaval vždy stejný. Bakery dokázal, že je jedním z nejlepších a nejflexibilnějších západních kapitánů. Vedení si radostně mnulo ruce, protože mělo a má k dispozici špičkový tým, který směle konkuruje asijským družstvům.

James "Bakery" Baker

James "Bakery" Baker vyhrál vše, co se dalo vyhrát, kromě asijských turnajů a vytoužené trofeje z Heroes of the Storm Global Championship (HGC), která mu už několik let uniká. Třeba se mu to v příštím roce povede. Kdo ví?

Zdravím, tady Bakery. Rozhodl jsem se odejít z multigamingové organizace Team Dignitas. První fázi blížícího se turnaje HGC 2018 bohužel vynechám. Toto rozhodnutí je pro mě velmi těžké, ale je třeba jít dál. Je spousta důvodů proč, ale nebudu to tady rozebírat, třeba později, kdo ví. Potřebuju nutně odpočinek. Bez přestávky hraju už tři roky a je na čase si trochu oddychnout. Čas strávený pod křídly Dignitas byl famózní. Esport je prostě a jednoduše pecka. Děkuji, že jsem dostal možnost hrát a reprezentovat Dignitas. Jednou se vrátím. Slíbil jsem sobě, že vyhraju HGC a myslím si, že to v budoucnu dokážu. 

Je spoustu věcí, které bych chtěl realizovat a dokázat. Chci aktivně hrát, chci v budoucnu trénovat, chci manažerovat a konec konců pracovat v legendární společnosti Blizzard. Chci jim pomoct popularizovat esport. Chtěl bych si stabilizovat svůj život, rozvíjet se. Chci, aby na mě lidé byli pyšní a hrdí. Naposledy bych chtěl poděkovat Blizzardu, mým bývalým spoluhráčům a Kaelarisovi. Cením si a vážím si vaší podpory.

- James "Bakery" Baker

Největší sláva přišla k Bakery v Team Dignitas. James vyhrál spoustu turnajů:

  • 3. místo: PGL Spring Champions of the Storm 2015
  • 2. místo: 2015 HWC - August Europe Open
  • 3. místo: 2015 HWC - September Europe Open
  • 1. místo: Enter The Storm - Europe Cup #3
  • 2. místo: 2015 HWC - Europe Championship
  • 2. místo: 2015 Heroes of the Storm World Championship
  • 3. místo: Heroes Battle Arena
  • 1. místo: 2016 ESL Heroes of the Storm Championship - Katowice
  • 5. až 6. místo: 2016 Heroes of the Storm Spring Global Championship
  • 1. místo: 2016 ESL Heroes of the Storm Championship - Leicester
  • 1. místo: DreamHack All-Stars - Valencia 2016
  • 1. místo: 2016 ESL Heroes of the Storm Championship - Gamescom
  • 1. místo: 2017 Heroes of the Storm Global Championship Phase #1 Western Clash
  • 2. místo: 2017 Heroes of the Storm Global Championship Phase #2 Europe Pro League
  • 5. až 8. místo: 2017 Heroes of the Storm Global Championship Grand Finals

Nyní kluci usilovně hledají pátého hráče. Heroes of the Storm skvadra Team Dignitas prozatím vypadá následovně:

{#Velká británie} Joshua "Snitch" Bennett - Flex
{#Francie} Jerome "JayPL" Trinh - Tank
{#Francie} Thomas "Ménè" Cailleux - Carry
{#Dánsko} Kenn Øster "Zaelia" Rasmussen - Flex/Support

HGC 2017: Rozhodující zápas mezi Team Dignitas a Team expert. Poslední mapa, která bohužel pro Bakery a jeho tým nedopadla dobře: