Přejít k hlavnímu obsahu

Ek0p byl vyhozen z Cloud 9

2. 8. 2016 | 22:23 Hearthstone
Známý něměcký hráč Jan "Ek0p" Palys se poprvé ocitá bez angažmá. Co k tomu vedlo a jaké úspěchy tento karbaník ve své kariéře zažil? To se dozvíte uvnitř článku.
Výchozí obrázek

Známý něměcký hráč Jan "Ek0p" Palys se poprvé ocitá bez angažmá. Co k tomu vedlo a jaké úspěchy tento karbaník ve své kariéře zažil? To se dozvíte uvnitř článku.

Tento naturalizovaný Němec původem z Polska byl obávaným soupeřem především v začátcích karetní hry Hearthstone. V roce 2014, kdy Ek0p reprezentoval tým Dogehouse, se mu podařilo zvítězit na 3 Major turnajích, a na DreamHack Valencii skončil druhý. V průběhu své dosavadní kariéry se mu podařilo získat téměř 20.000$, což je v přepočtu bez mála půl milionu korun.

Ek0p

V té době Ek0pa draftoval severoamerický světoznámý tým Cloud9. Avšak nalijme si čistého vína, Ek0p paradoxně namísto nabytí nepřekonatelné pozice postupně ztrácel na formě a z obávaného protivníka se začal stávat spíše podceňovaným hráčem.

Tomu odpovídaly i výsledky, když v roce 2015 dosáhl jen na jeden větší úspěch v podobě třetího až čtvrtého místa. Tento výsledek se navíc nekonal ani na Major eventu, nýbrž na méně prestižním Premier eventu. Vyhození Ek0pa z týmu Cloud9 tedy bylo logickým vyústěním nejen kvůli výsledkové krizi, ale také kvůli nabitému kádru Cloud9, který reprezentují takové hvězdy jako Kolento, StrifeCro, či Firebat.

Ek0p se však nevzdává a na svém Twitteru oznámil, že bude dál bojovat a hledá si nový domov. Ek0pa podpořily i takové hvězdy jako jsou AKAWonder anebo Thijs. Popřejme mu tedy i my, aby se mu podařilo nalézt přívětivý domov a kdysi obávanou formu.

Současná soupiska Cloud 9:

{#Ukrajina} Alexander "Kolento" Malsh
{#Spojené státy americké} Cong "StrifeCro" Shu
{#Spojené státy americké} James "Firebat" Kostesich
{#Spojené státy americké} Andrew "TidesofTime" Biesenner
{#Korejská republika} Sanghyeon "DDahyoni" Baek

Zdroj: cloud9.gg
Štítky: Cloud 9